Eksjö i mitt hjärta

1997 var första loppet. Det var Micke Levinsson som introducerade mig för den ädla sporten löpning när han tog med mig till Eksjö för första gången. Jag har väl inte direkt några superstarka minnen från loppet, kanske var det inget jag blev såld på sådär pang bom. Men nu på senare tid har det verkligen vuxit och blivit något som jag nästintill är beroende av. Tur att det var löpning du introducerade mig för och inte knark. Har jag någonsin tackat dig Micke för att du tog med mig den där dagen i slutet av maj för 19 år sedan? Det kan vara på grund av just dig som jag springer idag, vem vet. Tack i vilket fall. Om du vill ha pengar för startavgiften kan jag betala tillbaka nu, jag har fast inkomst. 

1997 innebar med största sannolikhet ett pers. Det var en distans jag aldrig tidigare sprungit, alltså åkte jag hem med ett nytt personligt rekord. Ikväll hoppas jag kunna göra samma sak, alltså åka hem med ett nytt pers. 32;59 är tiden som jag vill sudda ut ur dagboken och fylla i en ny tid. 3:17min/km i 10km. Är du inte på plats i Eksjö så häng med här på bloggen så håller vi dig uppdaterade på hur det går. Från kl 18:30 blir det Holaveden Live ™. 
 Bilden ovan är från 2014. Det var första gången jag sprang under 35 minuter på en mil och det var just på Eksjö stadslopp. Jag hade haft det som drömmål och funderade ofta på om det överhuvudtaget var möjligt. Efter en hård batalj med Robban the slugger, där den sistnämnda var det starkare kortet egentligen hela vägen, kunde vi båda gå under det där drömmålet vi haft. Robban drog ifrån efter halva loppet men sista kilometern kämpade jag mig tillbaka och kunde avgöra på upploppet. Minns det som igår. Nu två år senare siktar man på att springa samma lopp fast två minuter snabbare. En utveckling jag kan leva med. Det innebär att sub 30 borde vara möjligt på hösten 2018 om kurvan håller i sig. 
Samma år på samma lopp var första gången jag träffade världsmästaren. Jag hade hört mycket om denna mytomspunna man och det visade sig att det mesta stämde. Ikväll möts vi igen och förhoppningsvis kan vi hjälpa varandra att pressa ner uret en bit under 33. Det är en snabb bana och jag känner mig i form, hur det slutar får vi se ikväll. Mot Eksjö! 

6 kommentarer

  1. Robban ser sjukt vältränad ut på bilden! Dom har förlängt banan i år i Eksjö…tydligen fattades det 50 m. Hade dom förlängt Göteborgsvarvet 50 m hade jag inte tagit mig i mål 🙂

  2. Man blir rörd!
    Självklart blir det loppet ikväll, vann en startbiljett så du slipper betala, tack iaf!

    Lycka till/ses

    Micke

  3. Lycka till i kväll

  4. Kommer att vara på plats och skrika mej hes. Lycka till om vi inte ses innan start.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2023 Holaveden

Tema av Anders NorenUpp ↑