ENOCHTRETTON

2013 – 1:53:26 placering 8607
2014 – 1:22:45 placering 275
2015 – 1:17:30 placering 85
2016 – 1:13:12 placering 55
 
Fyra starter har det blivit från slottskogen. Personligt rekord varje år. En fin kurva som blir svår att upprätthålla 2017, men jag ska verkligen göra mitt bästa för att jag ska åka hem från göteborg med ett PB även nästa år. Under nästan alla träningpass i år har jag haft göteborgsvarvet i tankarna, det var där jag skulle lyckas. Det har varit moroten under minusgrader och snöslask, därför är jag extra glad att det gick vägen. Det blev en såndär perfekt dag som jag hade föreställt mig tidigt i vintras. Jag tackar alla som gillat och gratulerat mig på diverse sociala medier, det betyder verkligen mycket. Men det är inte för er uppmärksamhet jag springer, jagar tider och resultat. Jag springer för min egen skull, för tävlingsmomentet, för kicken att prestera, för känslan att ta ut mig fullständigt och hoppas att det håller hela vägen. Många likes på instagram kan man få utan att prestera. Tider i resultatlistan är för evigt.
Att jag tog några fina skalper i lördags var bara bonus. Claesson brände sitt krut under första fem kilometerna, 15:44 är en öppning som bara kunde sluta på ett sätt. Att han inte rammade fullständing in i väggen tyder bara på en sak – pannben deluxe. Vilken fighter. Med lite fler löpmil i benen så håller det hela vägen runt den blå linjen, då får den svenska eliten se upp. Mackan johansson med elitledets största armar sprang jag om efter 10km. Det kändes också lite extra gött. Tony H vart tog han vägen? Oskar Lund hamnade under bänken i omklädningrummet efter loppet och ropade efter dextrosol. Wickström hade kastat in handuken dagen innan och Kasselstrand missade 1:15 tack vare ett toastopp. Isabella Anderssons ojämna löptempo. Mannen med den orangea t-shirten. Att vara sekunder ifrån idolen Anders Grahl och att äntligen få duscha i varmt vatten. Det finns så mycket mer att berätta om loppet men klockan är över midnatt när jag skriver detta och plikten kallar tidigt imorgon. Inatt sover jag med medaljen på nattduksbordet. Löpning är fantastisk, alla borde prova. Vi ses i Eksjö på fredag oavsett om man ska springa eller inte. 

14 kommentarer

 1. Ruggigt starkt Arvid. Gött att mäta sig med elitlöparna med bara bråkdelen av deras mil i benen. Kan bli nåt dettahära!

 2. Äppellegenden har 1:11 i Götet…nästa år ryker det!

 3. Tony trampade snett på en trottoarkant läste jag. Hur gick det för Mackan Johansson sen? Du är fantastisk stark Arvid!

 4. Några sista djupa analyser från Varvet.

  Ansiktsuttrycken på Arvid och Tony H skiljer sig åt markant på bilden ovan.

  En rosa keps drar till sig blickar och gör att man syns mer.

  Oscar den äldre vinner inte pris som loppets sexigaste deltagare.

  Oscar den yngre fick lära sig en läxa men det förvånar mig att han inte sprang mer taktiskt för han brukar ju alltid lägga sig i ryggen på folk och "vila".

  Tony H måste skaffa linser eller glasögon så att han ser var han sätter ner fötterna.

  Är det rätt att man kan vinna SM och vara kass på det svenska språket ??? Guldet till Ekvall !

  Jag hade tänkt ta semester från att läsa bloggen men när Arvid springer Pb efter Pb så kanske man får fortsätta. 32.30 i Eksjö ?

  Ha en skön sommar !

 5. Har ni börjat med moderering nu? Kommentarerna syns inte när man skickar dom

 6. Jag tycker ni upprätthåller en bra och intressant standard, absolut.
  Göteborgsvarvet är ett slags crescendo och vad kommer nu efter?
  Ska kolla hur det går för er i Eksjö.
  Jag uppskattar när ni svarar på inlägg och där får jag nog säga att Arvid är bäst på det.
  Behåll den rätta inställningen till vad ni gör så blir det bra 🙂

  En absolut sista mening om Tony sen kommer jag inte kommentera honom mer. Det är ju han själv som är med och bygger upp alla förväntningar! Förstår han inte det…..han har ett stort löparhjärta och är säkert en bra kille men brister en del i sunt förnuft. Punkt.

  Jag får väl fortsätta att hålla koll ett tag till då haha

  • Crescendo? Vänta du bara, Eksjö stadslopp på fredag, en rad inplanerade lopp i sommar och sen Lidingö i höst, det kommer bli mycket att skriva om.

   Jag håller med dig angående Tony, varför lägga sån press på sig själv? Sen kan jag hålla med om att man vill prestera på varvet, det är många som inte är insatta som kan relatera till ett resultat på Göteborgsvarvet men inte övriga löpartävlingar. Men man måste springa av rätt anledning ändå.

   Hopps du hänger kvar. Vi vet ju fortfarande inte vem du är så vi hoppas på att lista ut det inom en snar framtid. Hörs

 7. Varje inlägg i kommentarer modereras står det. Kanske är en fördel för då ser ni allt som skrivs?

 8. Hej allihopa!
  Super kul att jag är ett diskussionsämne. Ni får mer en gärna slå mig en signal och ta det snacket med mig om ni vill. Jag springer för att jag älskar min löpning. Hållit på med det sedan 2012 och älskat det sedan dess. Så med andra ord ingen normal löpar/skid bakrund. Fanns ingen nervositet överhuvudtaget eller press utifrån.

  Ansiktstrycket ja, nu är detta efter ca 2 km och 3:20-3:25 fart, flesta som löper ofta brukar inte vara trötta då. Men Arvid ser glad ut.

  Givetvis från min egna sida med tanke på en lång skadeperiod och fortfarande känningar. Självklart vill man prestera ändå, men för sig själv och inte några "följare".

  Jag gillar att motivera fler att börja springa. För mig så är långdistanslöpare ödmjuka och tycker det är kul att se andra lyckas. Det stämmer att jag stukade foten vid 4km ganska kraftigt och fördes till sjukhus pga misstanke om fraktur samt avslitet ledband med tanke på smällen. Men glädjen fanns där efteråt för att andra presterade! (Därav jag sa till dig Arvid "vill se dig springa fort nu" och ömsade lycka till som jag menade)

  Super kul att ni pratar löpning, då det är en sport som tyvärr det pratas alltför sällan om. Men tråkigt när man pratar illa om varandra. Vi vill väll alla varandra väl samt glad för varandras framgångar?

  Ha en toppen dag allihopa!

  • Givetvis blir du ett diskussionsämne Tony, du är ju en känd löparprofil i JKPG som får absolut mest mediatid av alla så det är väl självklart att folk snackar om dig. Är det inte det som hela ditt varumärke bygger på?
   Vi här på bloggen vill dig inget illa. Vad våra läsare kommenterar kan vi inte stå för, men är det något du tog illa vid så kan vi självklart ta bort kommentaren. Vad jag menade med att du gnällde var att du strax innan start sa att du ¨hatade¨ varvet och att det var en sån press från alla som följde loppet. När du sedan skriver om löparglädje och hur mycket du längtar till nästa gång du står på startlinjen på din insta varje dag så blir det lite tvetydigt..

   Tråkigt med foten och alla dina skador. Vi hoppas att du får vara skadefri en längre period så du kan bjuda upp till kamp på lika villkor nästa lopp!
   Vi tycker du är en intressant profil och vill du berätta mer om dig själv, tex hur du tränar, hur du försörjer din löparsatsning och hur man får 18 tusen följare på instagram kan du skicka ett gästinlägg till holavedenblogg@gmail.com

   Allt gott Tony, hoppas inte du tog illa upp och om du gjorde det tänk på att mycket skrivs med en nypa salt! 🙂

 9. Stort att få bli nämnd under det epitetet. Ska skriva ut detta och spara. Kan vara något att visa barnbarnen en dag, för än har Öhrnen från Kaxholmen inte landat..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2023 Holaveden

Tema av Anders NorenUpp ↑