Sub KG

Jag har gjort bort mig. Sprang årets första banpass på Råslätt igår kväll och glömde helt att fota och lägga upp på instagram. Hur gör man nu? Är träningspasset genomfört helt i onödan eller får man ut samma effekt ändå, även fast jag inte berättat för någon? Så himla typiskt mig. Jag kommer aldrig bli en bra instagramlöpare även om jag försöker.
 
Jag driver, hoppas ni fattar. 
 
Säsongens första halvmara står på glänt för många. I nuläget verkar vi bli 3/4 holavedare på startlinjen i Göteborg, mer om det nästa vecka. Vi önskar er alla stort lycka till med de sista förberedelserna och hoppas ni lyckas med era uppsatta mål. Jag själv har ett mål att någon gång springa under min egen vikt på en halvmara, dvs sub kg. Just nu visar vågen lite för lite för vad jag är kapapel att springa på, men någon gång kanske jag närmar mig. Jag skulle behöva gå upp ca 5kg och behålla nuvarande löpform för att det skulle närma sig X, men förmodligen skulle löpformen förändras. Detta med vikt och löpning är ju ett känsligt ämne som många gärna pratar om. Vatten och morot har vi fått tips om här i kommentarsfälten, men jag har valt att inte förändra så mycket i kosten utan bara träna mer. En som försökte var Johan Larsson som Palle nämnde igår. Han fortsatte träna dubbelpass varje dag, men slutade att äta. Hur tror ni det slutade? (spoiler; inte bra)
 
Hans blogginlägg finns att läsa här – http://springlfa.se/ett-avslut/
Man kan även se ett reportage om det här – http://www.svt.se/sport/friidrott/johan-larsson/
 
Så att lägga för stor vikt vid vikten kan vara rent av livsfarligt, Johan Larsson är ett levande exempel på det. Men det kan vara kul att jämföra vikt plus halvmararesultat ändå. Vem gör egentligen den största prestationen? En elitlöpare som springer på 65minuter och väger 55kilo? Eller en som springer på 80 minuter och väger 90kilo? Det finns nog inte många elitlöpare som gjort under 60 minuter som klarar av att springa under sin egna vikt, det baserar jag på ingenting men tittar man på deras kroppar är det inga berg direkt. 
 
Har vi några exempel på löpare som gjort halvmaran under sin egna vikt? 
 
 
 
 
 

2 kommentarer

  1. Springa sub kg är svårt. Jag ligger på 80-82 att springa runt 1.20 känns långt borta. Vad ligger oskar kring på vågen? 72kg? 1.12 låter inte helt otroligt ändå men ganska tufft. Extremt tufft.

  2. Åke Biten Eriksson och Tom Persson var långa maratonlöpare av hög klass som säkert kunde springa halvmaran på under 63 minuter fast det var inte så inne på den tiden. Nu vet jag inte vad de vägde men de är heta kandidater till sub kg.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2024 Holaveden

Tema av Anders NorenUpp ↑