Första vårtecknet

Idag är det Höredarundan, det första riktiga vårtecknet går av stapeln idag. 9,5 km längst småvägar förbi bönder taggade till tänderna för vårsådden och en doft av ny gödslade fält skapar en gemytlig stämning. Det är den första riktiga tävlingen, även om den kallas träningstävlning. Med en historia längre än våra levnadsår och en resultatspärm med alla listor sedan tidigt 80-tal är det som julafton för den statistikintresserade löparen.
Dagens fråga är om Holaveden kommer ta sin tredje seger i årets träningstävlingar. Tidigare har jag och Arvid tagit hem var sin träningstävling. Men idag sätter jag mina pengar på trummpojken. Han verkar stark.
18:15, går starten bakom mataffären i Lekeryd. Kom dit det är en upplevelse!
 
Efter några dagar med fenomenal skidåkning i Mattila var jag åter i Gisebo. Jag åkte och hälsade på IKHP’s förste svenske mästare (AKA morfar) på ålderdomshemmet. En gång i tiden var han snabb som få i löpspåret. Dom sprang stadslopp i spikskor med avklippta spikar. Sånadär som bara har sula under framfoten, resten är som en läderstrumpa. Det stora prisskåpet som vittnar om fornstora dagar är en av få inredningsdetaljer på hemmet. Jag slås av att priserna va finare förr. Riktiga glashantverk, statuetter, plaketter. Inte kommer vi väl sitta på hemmet och minnas brödrostarna vi sprang hem som för länge sedan gått i kretslopp på någon återvinningsstation.
Jag sprang hem från Skärstadal, upp förbi Skärstatorp, bort genom Lyckåsahult, Fjällstorp, Jordstorp, Gestra, Karsnäs, Botarp och slutligen Rudu. Att springa på våren är något speciellt, det är inte träning, det är en upplevelse.

1 kommentar

  1. Lycka till i kväll, Arvid verkar riktigt stark men… !

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2024 Holaveden

Tema av Anders NorenUpp ↑