Orsa away

Allt går upp och ner. Livet, känslorna, glädjerusen, bottennappen, dom bra och dom dåliga dagarna, sjukdomarna och allt det andra. Vad vi inte kan vara säkra på är hur morgondagen kommer börja eller sluta. Eller dagen efter det. Eller nästa. 
 
Calle Wisborg kände jag inte. Men det är svårt att undgå hans betydelse för Grännabygden, Jönköping och hela Sveriges nöjesliv och att hans engagemang berörde många. Från tunga nationella namn till lokala förmågor. Jag jobbade på Sveriges Radio en period i mitt liv och med jämna mellanrum kom han på tal, inte minst i samband med Allsång i Gränna Hamn som gick från lokal till nationell succé. Jag var där, två gånger. Båda gångerna för kärlekens skull. Plura på scen vid båda tillfällena. En av gångerna landade jag och Jakob Svensson vid ett bord efteråt med varsin öl och fick sedan ringa taxi efter att ha vandrat oss längre och längre ut på piren bland buteljerna. Ett härligt minne. Eldsjälar som Wisborg betyder mycket för sina hembygder och genom arrangemang på dessa mindre orter skapas ringar på vattnet som betyder oerhört mycket för dess invånare. Att höra bland andra Hasse Pettersson beskriva sorgen med bräcklig röst över sin framlidne vän igår i direktsänd radio går rakt in i vilket hjärta som helst. En ung driven positiv människa som Wisborg ska inte försvinna bara. Men, över detta rår inte någon. Det enda vi kan göra är att ta oss an morgondagen med en positiv anda, visa omtanke till våra nära och försöka att le mot omgivningen. En dag kan det vara för sent.
 
På torsdag åker jag mot Orsa med mina nära och kära. Det kommer förhoppningsvis bli mycket längdskidor, Vasaloppet närmar sig med stormsteg. Men mest av allt ska vi umgås och skratta tillsammans. 
 
 
 
Lev väl kära bloggläsare!

3 kommentarer

  1. Grönklitt? Vi drar dit på torsdag vi också 🙂 Simon Vicke mfl.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2024 Holaveden

Tema av Anders NorenUpp ↑