Struliga långlopp

På söndag drar långloppssäsongen igång ordentligt här nere i södra Sverige. Stråkenloppet går av stapeln och det lär bli en riktig skidfest. Jag tror världsmästarn, ölbryggarn och storbloggarn kommer få det kämpigt om sluggern kommer till start och inte är bakis. För några av er kanske det kommer bli första långloppet i karriären, men Gud förbjude att det blir det sista. Det finns en hel del att hålla koll på inför ett långlopp på skidor, och med andra ord finns det en hel del som kan strula. Och tro mig det kan strula rejält. Här kommer topp 3 saker att hålla koll på inför långloppsdebuten enligt trumslagarn. 

1)  skidorna
 – Öva en extra gång på att knäppa på pjäxan i bindningen! Har man en tendens att bli lite nervös innan start kan det låsa sig även för den bäste och starten hinner gå innan du fått på dig skidorna ordentligt. Och det är inget du vill vara med om. Fråga bara Tomas Udin
2) stavarna
Tappa inte bort stavarna! Det är så jobbigt att springa och leta efter dom strax innan start för att sedan inse att dom är inlåsta i en bil. Istället blir du tvungen att sno en gammal tants gåstavar som du sedan behöver åka hela loppet med. Det är inget du vill vara med om. Fråga bara David Erixon. 
3) starten 
Var med när starten går! Missa inte tiden, ha stavarna och skidorna på dig ordentligt. Och när starten väl går, snurra inte 180 grader så att du hamnar åt fel håll. Det är inget du vill vara med om. Fråga bara Simon Danell. 

Nu vill jag ha eran hjälp. Efter min 4år långa skidkarriär har jag samlat på mig en hel del roliga historier och berättelser från diverse lopp. Jag älskar att höra dom, kanske mer än någon annan. Nu vill jag höra era bästa historier, helst dom där det har strulat rejält. Skidor som gått av, målportaler som välts eller vätskestationer som rammats. Har du kanske missat starten, eller har du rentav tjuvstartat? Skriv en kommentar så sammanställer jag ett inlägg av era godbitar innan söndag. Och ja, om ni inte skriver namn på kommentaren är ni anonyma så inga censurerade historier nu. 
Tre, två, ett
Kör 

2 kommentarer

  1. Spännande att både Tjippe och Oskars farfar har pratat med kungen i spåret….

  2. Känns som att Ulric Svensson skulle kunna dra en och annan story här…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2024 Holaveden

Tema av Anders NorenUpp ↑