Tänk att självaste jag ska få skriva ett gästinlägg här på Holavedsbloggen. Hurra för mig!För er läsare så är det nog enklast att presentera mig som Sernheims fru. Ni vet han som brukar starta alla sina lopp alldeles för hårt. Man kan även kalla mig Emelie.
 
 2016; ett nytt år med nya möjligheter, nya prövningar och nya löften. Eller gav du inte något nyårslöfte? Så bra! Låt mig inspirera dig.Att ge löften som ska gälla ett helt år framöver är för många övermäktigt. Det bruka fungera två veckor och sedan ger man upp bara för att det är alldeles alldeles för länge kvar. Många av oss tänker "det här blev för jobbigt, jag skiter i alltihop". Jag är en av dom. Jag är en av dom som antingen vill göra något till 100% eller vill strunta i det till 100%. Mitt nyårslöfte för 2016 är därför att bryta mina invanda livsmönster en månad i taget. När 2017 så småningom närmar sig kan jag utvärdera det gångna året. Min förhoppning är då att någon förändring blir bestående. 
 
 Året inleds vegetariskt i 31 dagar, eller för er som börjar idag 27 dagar. Prövapå att äta vegetariskt. Förhoppningsvis hittar du en eller två eller fem nya recept som du vill fortsätta laga det kommande året. Är vi nog många så minskar köttkonsumtionen bara av att vi alla fortsätter laga våra nya vegetariska favoritrecept lite nu och då. Och det är ju bra. Både för kropp och miljö. 
 
 Utmaningen i februari är (och den här är svår) att den ska vara köpfri. Det ligger på något sätt i tiden. Vi behöver inte konsumera så mycket som vi gör.  Att avstå från att inte köpa annat än mat i 29 dagar kommer vara en jätteutmaning för de flesta. Även detta gör gott för miljön. Och plånboken.Sedan fortsätter året med bland annat en sockerfri, en social och en tv-fri månad. Och för er som nu blir oroliga; den tv-fria månaden är inte augusti... Visserligen är sidan under uppbyggnad men jag tycker ändå att du ska titta in på http://nyårslöfte.se och januari månad, tjuvkika gärna på de andra månadernaockså. Hittills har min sida fått en kommentar som säger "jag är på!". Jag skulletroligtvis bli överlycklig om fler skriver likadant.Peppa dig själv och hela din familj. För det blir både roligare och enklare attgöra detta tillsammans.För som jag även skriver på nyårslöfte:	 Kom igen (inga men): NU KÖR VI! 
Emelie Sernheim