Lucka 11: Peak Vasalopp

Idag minns vi tillbaka på andra söndagen i Mars. Det är kanske enda gången man någonsin kommer tänka tillbaka på andra söndagen i mars. Det var en slitig söndag, längtan efter löpskor var stor i bilen hem från Mora. Slippa lera, snöbrist och klister på tummen. Men såhär i efterhand är det rätt gött o tänka tillbaka på det. Kastar med filmen från det ypperliga serviceteamet som hjälpte till under helgen.Ni vet var ni läste det först, Peak Vasalopp 2015. Sedan dess har dom fått börja rea ut platserna till 2016….
 
Holaveden den 9 mars kl 05:04:
”I nådens år 2015 fick Vasaloppet flyttas en vecka. Detta var ett vågat drag. Snön hade bestämt sig för att nu får det vara nog och flyttat från delar av spåret. På andra hade vattnet flyttat in. Stenar stora som knytnävar blandades med bark och tomma gelförpackningar till en åkbar massa. Att åka Vasaloppet 2015 från elitledet var en kamp, vad det var från bakre led kan bara de överfulla bussarna med åkare som brutit vittna om. Var 2014 året då Vasaloppet peakade? De kämpiga förhållandena och utbudet av lopp kommer ge Vasaloppet konkurrens. Trumfkortet är Klassikern. Om jag har rätt eller fel får vi se.
 
Holaveden kämpade igår. Efter en ofrivillig gruppkram när startgrinden inte förstod att andra söndagen i mars var dagen att prestera på så var vi iväg. Med ett tveksamt glid så kämpade jag och Palle med pannben som bara en barndom på ikhps konstsnöspår kan skapa i dito förhållande. Robban sluggade som vanligt men hans skidor vet jag inte om.
 
”Vasaloppets näst sämsta placering” -Arvid Öhrn
 
Näst efter att bli tvåa tyckte förra årets rookie of the year på Landsjön runt att 101:a plats är sämst. Surt tycker jag också men efter tankar om en topp 300 placering efter några kilometer på myrarna så revancherade jag lite iallafall.
 
”Det var ett evigt slit, men till slut var det slut” -Johan Palmer 388:a
 
Ofrivillig masskram

Lera
Tomheten efter Vasaloppet 

Nöjd? Glad? Trött?”

3 kommentarer

  1. Bra kämpat grabbar! Det låg en doft av dy över hela startområdet ju…

  2. kan inte påstå att man blir så sugen på det där…
    Vilka av er kör hårt i år?

  3. Gött smajl man lyckas få till efter 90 km vatten o slask race.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2024 Holaveden

Tema av Anders NorenUpp ↑