Änglar och djävlar

Imorgon är dagen den 30 november. Dagen då det ska summeras. Men det får var och en göra i kommande inlägg. I skrivande stund vet jag inte om jag redan är uppe i 30 mil eller om jag sparat lite gottiga kilometer till morgondagen. Dom ska in oavsett vad. 
 
I november när förhållandena är lite osäkra gäller det att ha en bra kommunikation med överjaget. Den inre diskussionen är intressant på många sätt. Vore väldigt intressant att ha den på band. Ni har väl alla sett någon film där en liten djävul dyker upp på någons axel och argumenterar emot ängeln på den andra. En krystad metafor måhända men just den typen av scener har utspelat sig rekordmånga gånger under denna månad. ”En kilometer till”. ”Nej det är onödigt. Du behöver inte.” ”Haha. Du kommer aldrig klara miljakten.” ”Kör du inte 30 km minst idag har du aldrig en möjlighet att komma ikapp.” ”Jodå, du hinner.” 
 
Sådär rullar det på. I mitten står jag och väger djävulen mot ängeln och undrar vem som är vem. Och vem är jag? 
 
I torsdags var ett sådant tillfälle. Först ett 10 kilometers löppass där jag tänkte trycka en del för att testa foten. Gick riktigt över förväntan och sista två gick neråt fornstora kilometertider. Kul. Därefter var tanken att besöka garaget och låta pölen växa. Det gamla beprövade 5000 meter max på SkiErgen gällde. Inledde med 2500 meter lätt uppvärmning. Men låren drog ihop sig otäckt lätt när trycket blev för tufft. Ängeln/djävulen sa: ”Du behöver inte maxa. Du har ju redan sprungit och det är bara onödigt att utsätta sig för detta.” Ängeln/djävulen svarade: ”Sluta lipa nu. Vad är du rädd för? Du kommer ångra dig om du inte gör det.” Resonemanget höll på en stund. Men sen bestämde jag mig för att gå all in. 
Ängel eller djävul? 
 
Smällde på Thåström live från Röda Sten och när Var e vargen ekade ut i garaget knappade jag in Enkeldistans och 5000. The point of no return. 
 
Tömd.
 
Vem som än vann argumentationen så blev tillfredsställelsen total. Avrundade med pulled pork och två glas vin. Länge leve alla änglar och djävlar! Ni för mig framåt i livet.

3 kommentarer

  1. Konsten är att få det gjort.

  2. Satan va du ser fit ut. Det där är bröstmuskler jag bara kan drömma om.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2024 Holaveden

Tema av Anders NorenUpp ↑