Stretch – ett slöseri med tid?

Den här videon är egentligen till Arvid. Vi vet ju alla hur taggad han är på att springa in mil på mil nu när anonyma fans börjat slänga in slantar till Cancerfonden för varje löpmil han åtar sig. Jag vill ju självklart att det blir ett gäng så lite stretchövningar från självaste 800-metersesset Andreas Almgren kan vara på sin plats. 

Själv stretchar jag för lite. Eller ska man det? 
För nåt år sedan läste jag en artikel i Runners om varför de svenska löptiderna bland motionärer blivit sämre och sämre jämfört med för 30 år sedan. En av de gamla legendarerna hade sin bestämda uppfattning. När stretching kom började folk göra det istället för att springa. Samma man menade dessutom att en löpare ska vara stel på vissa ställen. 
Min gode vän Linderholm slutade stretcha under sin tid i Huddinge AIS trots flertalet mil i veckan. Istället la han tiden på rejäl nerjogg och genomblödning av muskulaturen. 
Det finns många olika teorier kring det där. Själv kan jag tycka att det är rätt skönt att gå igenom kroppen med lite stretch då och då. Kanske borde jag lägga den tiden på att springa istället. Hur gör du? 

2 kommentarer

  1. Jag stretchade en gång. Jag har inte kommit ifatt än…

  2. Stretchar jag inte dödar ryggen mig.
    Ifrån fall til fall är min teori.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2022 Holaveden

Tema av Anders NorenUpp ↑