Fredagsmys på berget igår för andra veckan i rad. Förra veckan totalt förnedrad av både Oskar och Sernheim. Igår – inte lika förnedrad. Börjar kännas ganska bra faktiskt. Löpningens ekvation är ganska enkel för mig. I takt med att jag får fler träningsmil i benen desto lättare går det. Lappen måste snart åka på igen. Nummerlappen alltså. Än så länge är det ganska lugnt för min del men det märks på Oskar att abstinensen snart når en gräns som är ohanterlig. Holaveden siktar in sig på Jätten Bule-loppet, och vi siktar på att attackera med fullt manskap. Äppelarméns intåg i österbymo är ett faktum. Det blir en högst intressant start. 

Efter en väl investerad timme för kropp och själ på berget som Torgeby tipsade om rullade vi hemåt. Jag och Johan hade första parkett för att bevittna dagens sista solljus. Vi båda satt och sjöng på en winnerbäck låt som spelades på radion och jag tror att vi båda kända oss ganska tillfredsställda med livet. Jag blir inte klok på tanken varför jag har det så oförskämt bra medans andra kämpar för sina liv dagligen. 

Solnedgång, alltid lika vacker alltid lika svår att fånga på bild. Men ni fattar grejen ändå. 

På tal om högintressant start – en riktig favorit, Micke Ekvall siktar på att springa Frankfurt marathon på söndag. Medierna skriver att det är hans marathondebut men där har dom fel. En sån sak är ju enkel att kolla upp kan man tycka men men. Som 18-åring sprang Ekvall marathon för första gången på 2:34, även det i Frankfurt lustigt nog. Jag tror att det kommer gå betydligt fortfarande på söndag, kanske en sluttid på 2:15-2:20 är rimlig. Jag trodde länge att Ekvall skulle slå svenskt rekord på 10000m, men kanske är det så att han är för långsam helt enkelt. Som bäst har han sprungit 28:31 vilket är den 8e bästa tiden i Sverige någonsin. Inte jättedåligt men en bit kvar till svenskt rekord.  Däremot slog han svenskt rekord på halvmarathon vilket indikerar på att han förmodligen har lite bättre potential på längre distanser. Det blir klart intressant att se vad han gör på maran om 2-4 år, kanske har vi ett svenskt rekord på marathon signerat Mikael Ekvall då? 
Löpningens ekvation är ganska enkel – på pappret. Vill du springa fort, träna hårt och mycket. Svårare är det egentligen inte. Så här har Ekvall tränat senaste 10 veckorna innan helgens marathonstart. 
Trevlig helg, lova att ta hand om varandra.