Höstens och möjligheternas tid

Nu är den här, Hösten. Det har nog ingen missat. Den som är intresserad av regn myser, vi övriga minns en allt för kort sommar. Höstens terränglopp hägrar och drömmen om en spänstig hälsena åter kommer natt efter natt.
Förberedelserna för vintern går för högvarv i Gisebo. Ingredienser för höstens ölbryggd är inhandlade, bär och svamp samlas på hög och hur mycket mjölksyrade grönsaker behöver man igentligen för att klara vintern? På friskis börjar fläkten gå varm och man hör kommentarer som ”jag måste också börja snart” eller ”jag drog lite förra veckan men formen är inte på topp direkt”. Stakmaskinskonjunkturen kommer vara stark och jag spår en peak i slutet på november. Holaveden kommer elda på stakkonjunkturen värre är Kina pressar sin egen ekonomiska tillväxt!
Gårdagens skiergpass var en kamp. Jag klarade inte att hålla spökåkaren bakom mig utan fick se mig besegrad på två intervaller. Men likt en disktrasa låg jag där under spinningcykeln efter sista och kände hur den inneboende värmen gick mot nya maxnivåer. Men nästa vecka står jag där igen, redo att pressa mig till oigenkänlighet för de där siffrorna på displayen.
 

1 kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2024 Holaveden

Tema av Anders NorenUpp ↑