Jag tänker på Sam Johnson

Jag har fastnat för utegymmen. De dyker upp överallt och med lite saker att hänga i kan träning trots allt bli ganska roligt. Dips, chins och armgång med mera uppblandat med sedvanliga magövningar. Gärna i regn så kulissen blir lite tyngre. ”Som Rocky” sa en gammal arbetskamrat jag träffade på vägen hem.
 
Innegym besöker jag enkom för att köra SkiErg. Inte konstigt att besöken är ångestfyllda. 
 
Tidseffektiva pass är min melodi som ni säkert förstår. Så här såg torsdagens ut:
 
Löpning 2 km – 10 minuter.
Styrka – 20 min. Innefattande hela kroppen från topp till tå. Planka på alla håll. Dips, chins, armhävningar. Utfallssteg och benböj på ett ben stående på planka. Situps och ryggres. 
Löpning 2 km – 10 minuter.
Handla på Willys – 4 minuter. (Vägvinnande kassabyte ett stort plus.)
 
Ser lika enkelt ut som det är. Hade jag inte varit så oerhört mogen av mig och lärt mig av mina misstag hade jag blåst på för fulla muggar på hemvägen men jag lyssnade på kroppen. Nåja, när en backe uppenbarar sig så trycker man ju så är det ju. Och om ni nu fått upp en bild framför er på Sluggern i Rocky-format så får jag göra er besviken. Det kanske kommer. Men drömma får ni ju göra.
 
Veckan som gick spelade Djurgården två hyperviktiga matcher i fotbollsallsvenskan. Eftersom undertecknad har semester så får man passa på att resa land och rike runt för att stödja laget i guldstriden. För en vecka sen bärgades tre poäng i Örebro. I lördags kom Häcken till Stockholmsarenan och DIF fick verkligen något att bita i för att kunna gå upp i tillfällig serieledning. För er som inte sett detta kommer här avgörandet från en spelare som springer konstant i 90 minuter. Jag undrar vad denne man gör på beep-testet, cooper-testet eller 3000 meter hinder? Tror fan han hade kunnat ställa upp på allt mellan 60 och 10 000 meter och göra imponerande tider i alla grenar. För att inte tala om längd- och höjdhopp. Ett fysiskt fenomen värd att uppmärksamma på en multikonditionsidrottsblogg som denna.
 
Jag tänker på Sam Johnson. För ett år sen spelade han division 1-fotboll i Frej och spelade med sina 12 mål upp laget i Superettan. Nu håller han på att spela Djurgården ut i Europa. Och kanske, kanske till något som inte skett på 10 år. Har fortfarande inte smält att jag fick uppleva denna urkraftslöpning live. Men den är nästan lika mäktig på skärmen.
 
 
 
 
 

3 kommentarer

  1. Imponerande är bara förnamnet. Vilken acceleration!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2024 Holaveden

Tema av Anders NorenUpp ↑