Triathlonpremiär

Så har även örnen debuterat vid axamo för det här året och det innebär alltså att 2/4 av bloggkollektivet vågat sig i vattnet. Nu väntar vi med spänning tills övriga medlemmar ska ställa upp och sen kan vi presentera en intern resultatlista. 

Simningen gick bra, inte snabbt men bra. Med tanke på att jag inte simmat en meter på över ett år är jag väldigt nöjd. Crawlade likt en örn flaxar och efter två varv var jag uppe ur vattnet. Före Sernheim, viktigt för den interna kampen som var dagens viktigaste race. Jag simmar lite snabbare än Adam, (inte bättre, men snabbare) men han är å andra sidan uppvuxen där det är vinter på riktigt och isarna på vattendragen håller i sig ända fram till augusti. Inte konstigt att vi här nere i söder kan träna mer simning. 
Cyklingen var riktigt tung. Tänkte på mina bortrövade cyklar och blev lite sentimental. Fick låna en fin gammal bianchi av Sernheim dagen till ära som funkade riktigt bra. Tempobågar och allt, låg dubbelvikt och kände mig väldigt aerodynamisk. Strax innan vändning var norrlänningen i kapp och sedan växeldrog vi in till mål. I ett motlut la Adam in ett ryck och försökte gå i från. Luckan blev inte jättestor och jag lyckades täppa till ganska fort. 
I växlingarna märks skillnaden. Det jag gör, gör Adam på halva tiden – minst! Ut på löpningen fick han lika långt  försprång som det tar för mig att knyta skorna, men jag var ikapp relativt kvickt och gick ifrån med det samma. Försökte hålla fart men benen är fruktansvärt tråkiga efter cyklingen. Om ni inte vet hur det känns är det värt att testa, ni gör det enklast på axamo triathlon nästa onsdag. Simmade, cyklade och sprang utan klocka så ni får klara er utan tider. Huvudsaken är att jag var före Adam i mål, men det tog nog inte så hårt på honom tror jag. 
Med lite simträning, cykelträning och framför allt löpträning efter cykling går det nog kapa ett par minuter på tiden. Men inte så många. Kanske kan snudda på norrlänningens PB en vacker dag. 
 
På tal om triathlon. 
Har ni inget för er på lördag tycker jag ni ska bege er in till stan och heja fram hemmahoppet Erik Holmberg på Vätter Challange. Jag tror han uppskattar alla typer av hejarop, men ni behöver inte kasta urin i ansiktet på honom som någon gjorde mot Chris Froome i TDF. Vilket as. 
Ha de gott. 

Spännisar som är spända inför den spännande duellen. Jag var en av få som simmade utan våtdräkt men jag hade ett konstant och jämt läckage så jag höll värmen rätt bra. Berätta inget för Adam för jag lånade hans byxor…

3 kommentarer

  1. Ambitiöst att vaxa bringan inför denna utmaning!

  2. Tycker allt du ser lite tunn ut, du borde kanske "komma hem" o kolla kylskåpet lite oftare.?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2024 Holaveden

Tema av Anders NorenUpp ↑