”Jag tänker på Adam Sernheim”

Sommarens onsdagskvällar brukar vara synonymt med Axamo triathlon. Denna folkfest där konditionssjälar från vätterbygden samlas och mäter sina krafter. Allt avslutas med en gratis festis och kexchoklad. Jag är inte svårövertalad till att följa med min triathlon-motioneraned (jag vill gärna använda ordet satsande men tävlingsjävulen är inte lika starkt rotad som på unertecknad) sambo dit…you had me at Festis…så att säga. Simningen är för mig en prövning, åter till detta i nästa inlägg. Men med en hälsena lika sargad som Greklands ekonomi så får jag hålla mig i vattnet och på cykeln. Så det simmades två varv och cyklades, sen var jag nöjd. Rullade bort runt sjön för att heja. Borta vid Sandbäckarns hus såg jag min sambo för första gången med god fart plocka in på trötta medelålders män i lycra ”löpandes”. Nästa gång jag stannade till var några hundra meter innan målet. Här kommer hon nu med betydligt mer klipp i steget.
Efteråt sa jag ”Det såg ut som du tog i mer på slutet?”. Svaret jag fick var chockande. ”Nej, jag tänker på Adam Sernheim”. Denna gisebro-triatlet-småbarnsförtälder-norrlänning figurerar alltså i min sambos tankar. ”Varför?” frågar jag något spänd på svaret. ”Jo, när jag blir trött tänker jag på att jag ska springa som Adam. Han har ju så bra löpsteg och då går det snabbare”.
Ingen dålig komplimang för Trädfursten, både jag och Gossebarnet är tydligen helt brädade när det kommer till graciöst löpsteg. Var Palle och Sluggern befinner sig i rangordningen diskuterades inte.
 
Så dagens tips om du vill springa fortare är: Tänk på Adam Sernheim!

6 kommentarer

  1. Adam sernheim är i alla kvinnors tankar. Han är verklighetens svar på diktens Klas Månsson "Om kvinnor själv får välja."

  2. Att bädda statistikern och gossebarnet som löpstegsförebild är stort.

  3. Bräda tyckte inte telefonen om att skriva…

  4. Ska försöka tänka på Christian Kirchberger nästa gång jag simmar, Tobias Ludvigsson när jag cyklar och Adam Sernheim när jag springer. Då slipper jag kanske kallsupar, cykla omkull (och få handledsbrott) och kan ta mig runt "Äppelloppet", på en bra tid…Tack för tipset M-L!!

  5. Asbel Kiprop! 69 hundradelar från världsrekord. Löpsteg.

Lämna ett svar

© 2024 Holaveden

Tema av Anders NorenUpp ↑