Midsommar

En grill, 3 kulor glass med topping, två chokladkakor, en vattenflaska. Startavgift = 0kr. Jag summerar midsommarveckan till två tävlingar med framgång. 3 kulor glass skämtar man inte bort bara sådär ska ni veta. Men brödrosten hägrar fortfarande. Jag är inte nöjd förens jag kan rosta mitt bröd med en vunnen brödrost. 

Midsommarhelgen är slut. Jag har varken dansat grodorna eller gjort en krans att hänga på huvudet. Börjar det gå utför för mig? Har jag blivit vuxen och tråkig? Jag har till och med börjat äta sill. Ja ni hörde rätt. Eller beror det kanske på att det har ösregnat hela helgen nere på västkusten och man knappt vågat sig utanför husknuten? 
I lördags gick i alla fall midsommarloppet. Fjärde gången i ordningen för min del. Ett terränglopp på 4,7km. Skönt att springa på riktigt mjuka barrstigar och knixiga svängar när man sprungit asfaltsintervaller en hel vår. Mjukt och skönt för vaderna och mina tunna inov8-skor åkte på. På startlinjen var jag sugen på att springa riktigt fort, testa vad jag gick för. Hade ett pers på samma bansträckning från 2013 som jag ville spöa ordentligt. 17:30 sprang jag på då, vad kunde jag landa på nu. 16 minuter borde vara rimligt tänkte jag och satte fart. Efter 400 meter var jag ensam. Ville så gärna ha med mig någon som kunde jaga mig eller som jag kunde fått jaga, typiskt. Tråkigt att springa fort ensam. Landade på 15:45 i mål. Oberörd. Knappt trött. Bra form. Riktigt bra nu. Låt mig persa på milen ordentligt innan jag blir sjuk eller omotiverad. 
Tvåan kom i mål 2-3 minuter efter mig. Jag berömde hans överarmar och han berättade att han brukar staka på vintern. Det förklarade överarmarna. Jag påpekade att stora överarmar inte gör så mycket nytta när man springer. Han förklarade att han tar revansch i vinter på ett långlopp. Jag höll med. 
Henrik Alm får trösta sig med att han stakar ifrån mig på Vasaloppet. Men på midsommarafton fick han nöja sig med att bli first loser. 

3 kommentarer

  1. 3 kulor glass på Gullbranna är inte det sämsta?

  2. Vad gör det när det är glass

Lämna ett svar

© 2024 Holaveden

Tema av Anders NorenUpp ↑