Vill ni ha korv?

Behöver man ens ställa den frågan till två grabbar som precis sprungit 5000meter? Svaret är lika självklart som dåligt väder på midsommarafton. 

Under onsdagen la jag upp en plan för att slippa ställa ut skorna på startlinjen på kvällens 5000meter. Ut och spring direkt efter jobbet så du blir trött och sliten och därmed inte kan efteranmäla dig. Allt för att ha något att skylla på och slippa tävlingsångesten man har under dagen när man vet vad som väntar på kvällen. Tror ni min plan höll? Givetvis inte. Lite regn efter jobbet så fastnade jag i TV-soffan istället. En inre kamp startade när klockan närmade sig tävlingsdags och det slutade med att jag åkte med Oskar ut och slängde in en efteranmälan. Typiskt mig. Typiskt dumt. Positivt med en spontananmälan är att man slipper ångesten under hela dagen i alla fall.
Lite osäker på formen efter en vecka utan löpning satte vi fart. Efter 12,5 sköna varv med både motvind och regn korsade jag mållinjen på 16:12 och vann en grill. En helt okej tid och framförallt pers med 35 sekunder från mitt förra försök på 5000meter. Till näst lopp vill jag verkligen lyckas med mitt stora mål, 16 minuter. Antingen kapar jag 1 sekund/varv vilket låter som det enklaste alternativet, eller så spurtar jag lite hårdare på sista varvet och kapar alla 12 sekunder där. Vi får se hur det utspelar sig, men först ska jag nog träna lite mer så att det ens är möjligt. 

Oskar lägger upp en ”gameplan”. Alltså en genomgång av uppgiften. 12,5 varv runt runt så snabbt man kan. Små hjärnor roas lätt… 


2 kommentarer

  1. Grymt, hur gick det för Oskar?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2021 Holaveden

Tema av Anders NorenUpp ↑