Vi ska till Lidingöloppet

En gång för alla. Jag behövde nya mål. Något långsiktigt. En stund senare var det klart. Lidingöloppet är bokat och det kommer bli en sällan skådad fest. Skönt att vara anmäld.

Helgens gästspel som Oskar Lund satte spår. Banketten efteråt var inte att leka med. När jag vinglade hem på Munksjöbron vid 4-snåret hade det blivit den 7 juni. Exakt 8 år sedan jag åkte studentkortege från Huskvarna till Jönköping alltså. Vart tog all tiden vägen? 
Nu till den fråga ni förmodligen alla ställer er. Hur blir det med Sillarännet? Mitt eget lopp som två år i rad avgjorts på självaste midsommarafton. För allas skull så kan det bli så att det flyttas till dagarna innan eftersom jag själv kommer befinna mig i Skåne vid tidpunkten. Eller så kör alla sitt eget Sillaränn. Löpning är ju trots allt en sport för ensamvargar. Eller för ensamma vargar i hungersnöd som söker efter föda. Födan bestående av belöning i valfri form. För vissa räcker det att få en stund för sig själva. Andra nöjer sig bara med bra prestationer. Jag ligger på någon mellanväg. För mig är njutningen också lidandet och en förutsättning för att bli nöjd. Men kanske är det ändå den där stunden med mig själv som är den bästa. När alla tankar sorteras ut och livets ryggsäck känns lättare. Vad är löpning för dig? Har du funderat på det? 
2015 års Sillarännet kommer i alla fall att köras. I någon form. Var så säkra.

3 kommentarer

  1. För mig är löpning skav.

  2. "Det är en livstil att vara i rörelse" citat Johan

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2021 Holaveden

Tema av Anders NorenUpp ↑