Götlaborg här kommer jag

Jag har varit lite förkyld i vecka. Så typiskt mig. Körde nog lite för hårt förra veckan och levde rövare om kvällarna är nog förklaringen. Dumt dumt dumt… Jag bedömer chansen till start ca 70-30, alltså tillräckligt stor chans för att hoppa på en buss och åka dit. Jag känner mig pigg i benen i alla fall efter en vecka utan fysisk ansträngning. Det är nog bara bra. Hoppas formen har konserverats någorlunda. På lördag bestämmer jag definitivt om det blir av eller inte, annars vaskar jag startplatsen som en riktig stekare. (Skriver att jag ska bestämma på lördag för att mor och svärmor ska tycka att jag tänker på ett vuxet och moget sätt. Men i själva verket har jag såklart redan bestämt mig för att springa oavsett) 

Men skit i mig nu, vem vill läsa om huruvida jag snorar eller ej. Det finns andra bloggar för sådant. 
Göteborgsvarvet på lördag alltså. Sveriges största halvmaraton. Världens största halvmaraton också för den delen. Vet ni vad det innebär? Kanske världens sörsta arkiv av resultat från ett och samma lopp  – me like. Att jag en dag vill bli den nya löparlegenden från äpplelandet är inget jag sticker under stolen med. Tiderna att slå är riktigt bra, men är dom omöjliga? Om 5-10 år kan jag ge er ett  svar. Ulf har placerat sig 35a som bäst på varvet, om mina källor har skvallrat korrekt. Kollar man lite snabbt från fjolårets resultatlista innebär det en tid runt 71 minuter, och så snabbt kommer det inte vara över för min del på lördag. Om jag inte bryter vill säga. Kanske kan man bli 35e bästa svensk på lördag? Förra årets 34, på 1:16:31 blev min gode vän Bennet som vann Landsjön runt samma år. Känns lite väl snabbt fortfarande, men man vet ju aldrig. Jag går för 80 minuter, helst under givetvis, och stupar jag blir det med huvudet före precis som Robban uttryckte sig. 
Skickar med en liten fredagstanke av seriösare grad. Såg en man vid Arla idag som slängde en hel pall med yoghurt rätt ner i en container. Förmodligen stod det fel siffror på förpackningen, ett datum som närmade sig dagens kanske. Men var det nåt fel på yoghurten? Knappast. Sånt där smakar bara bättre ett par dagar gammalt, tro mig. Är det inte konstigt att hälften av världens befolkning lider av svält, medans den andra halvan lider av fetma och övervikt. Något har ju gått tokfel. På riktigt. 
Tänk vilket välfärdsproblem att en man ska behöva ha som arbetsuppgift att slänga mat i en container. Och få betalt för det. Det blir ju bara konstigare och konstigare ju mer man tänker på det. 

2 kommentarer

  1. Hallå gossepojken, ba så du vet så är både din mor och jag läskunniga, faktiskt! Puss/ "svärmor"

  2. Även när stilen är kursiv…… kör bara kör! Men trötta inte ut dej i onödan!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2024 Holaveden

Tema av Anders NorenUpp ↑