Tänker säkert ni… 

Tre tappra löpare samlades på parkeringen nedanför högskolan. Jonas ställde ut i full tävlingsmundering. En ”nu kommer det undan”- känsla fick man vid första ögonkastet. Jag själv var med kanske inte främst för att stämma av min egna formstatus, utan för att få veta hur vass Jonas verkligen är. Eftersom han slutat med funbeat har man ingen aning längre och det är svårt att få ut några konkreta svar när man frågar. Men nu skulle jag få svar. 
Efter 20 minuters uppvärmning var vi redo, jag Jonas och Niklas. Undertecknad och Niklas startade en minut före Jonas för att låta honom jaga en stund. Efter 10 minuter var vi ikappsprungna. 
Känslan var god och tanken att hålla halvmaratempo funkade. Efter 10 kilometer stannade klockan på 37 blankt och det var egentligen utan att förta mig. Tanken nästa helg är att springa någon minut långsammare per mil för att kunna springa under 1:20. Vi får se hur det går, men just idag känns det lovande. 
Jonas då? Jodå, han är i form. Riktigt bra form. Jag vet inte om han inte vill att jag skriver ut tiden, men det gick några minuter snabbare för honom än mig… 
#halvmarathonmånaden