Tredje benet, kroppens allra viktigaste ben. Inte minst för oss konditionsidrottare. Jag pratar givetvis inte om något fortplantningsorgan utan om Pannbenet. Pannbenet har avgjort många tävlingar och vunnit många OS-guld. Enligt Wikipedia är skallbenet kroppens hårdaste ben, men hos somliga individer är garanterat pannbenet snäppet vassare. Har man ett tjockt pannben kan man ta sig hur långt som helst. Men bara för att man kan ta sig hur långt man vill med ett tjockt pannben betyder det inte att man måste, återkommer med vad jag menar senare. 
 
Jag tror skallen blir avgörande på söndag då Landsjön Runt avgörs. Efter nästan 3 veckor med förkylning så gjorde jag i söndags en comebackjogg. Kände på tävlingsfart i 3 kilometer och det ska erkännas att det känns att man varit sjuk. Blev lite tveksam inför söndag, kommer bli riktigt tungt att springa så fort som jag vill. Innan sjukdomsperioden hade jag dock riktigt bra form och jag hoppas att jag inte tappat för mycket. På söndag märker vi och som sagt gäller det att ha skallen med sig, hela vägen. 
 
Gränsen mellan tjockt pannben och idioti är hårfin. Bara för att man kan pressa kroppen till helt absurda gränser betyder det inte att man måste göra det. Men å andra sidan, om ingen hade gjort det hade jag inte haft något att förundras över så jag är lite kluven i frågan. Senaste dagarna har jag bara haft en man i mina tankar – David Bain, magikern från New York. David har gjort flera olika uthållighetsprövningar, och då pratar vi inte om att åka vasaloppet eller springa ett marathon, nej tillexempel så pratar vi om att hänga upp och ner i tre dygn eller att sitta i en glasbur med endast tillgång till vatten i 70 dygn. Ja ni hör ju. David är mest känd för sitt världsrekord i att hålla andan, strax över 17 minuter i direktsänd TVn. Vägen dit är lång och här är 19 sevärda minuter när han föreläser om just vägen till världsrekordet. 
 
Jag har svårt att avgöra om jag tycker han är en riktig idiot eller om jag faktiskt blir imponerad över honom. Det är nog en liten blandning.
Avgör själva.