Hur kunde det hända? Snacket går i fikarummen runt om i landet lagom. En svensk gångare är dopad! Vad är det som ligger bakom detta? Är det en konspiration från Svenska gång- och vandrar-förbundet? Det mycket lilla förbundet kanske tog en chansning för att frambringa en fixstjärna? Kanske tänkte förbundet att all publicitet är bra publicitet? Birger Fälts uttalande föder konspirationsteorier när han säger att det är starkt av Andreas Gustafsson att erkänna att han dopat sig.

 

Doping är FEL, Birger! Erkännandes eller förnekandes, det är FEL!

 

Tänk på det kids! Idrottslig ära och berömmelse är något att sträva efter. Något som för idrotten och samhället framåt. Men att dopa sig dit är aldrig värt det. En ren seger i vilket brödrostlopp som helst smäller högre än mästerskapsmedaljer av prestationsförmåga som var en illusion.

 
I år blir det tydligen ytterligare en halvmara i höst när Äppelloppet ska försöka efterlikna vindistriktens maror och halvmaror i sydeuropa. Återstår att se är väl om för-cyklists-Fredrik orkar hålla täten bakom sig i klättringarna i äppelrad efter äppelrad och om löparlegenden dammar skorna 30 år efter han satte det smått legendariska klubbrekordet på 1.10?