På väg emot långfredagen.

 
Ny måndag nya chanser att bli den man vill vara.
Fortsätta resan framåt emot mål och drömmar. 
Bara att ösa på med all energi man kan hitta, men ha den intellektuella tankeverksamheten närvarande hela tiden.
 
 
När jag satte mig ner för att skriva detta inlägg hade jag bestämt mig för att skriva om det sexton mil långa löploppet Hardrock 100 i Colorado USA. 
 
 
Sexton mil är aldrig en lätt match men här är det extremt stökigt med elva bergspass varav sex av dom är över 3 950 m. Den högsta bergstoppen man ska passera är inte mindre än 4 270m över havsnivån. Sammantaget är loppet en vertikal stigning på 20 000m, det är mer än att springa ifrån havsnivå över mount everest och tillbaka.
 
 
1997 hade Carolyn Erdman bestämt sig för att utmana bergen och ställde sig på startlinjen 48år gammal. Hon kom 13,6 mil innan funktionärerna plockade henne ifrån banan efter att tidsgränsen på 48timmar hade passerat. Hon anmälde sig till året efter men under ett åtta mils lopp i Utaha en stund innan föll hon redan efter fem kilometer men tog sig upp och imål. Men efteråt så sa läkaren på akuten att det kunde gott så illa att hon blivit tvungen att amputera bort benet. Så även om du kan finna hur mycket energi som helst så låt hjärnan vara inkopplad i besluten. Det blev en vecka på sjukhus med intravenöst antibiotika. Opererad två gånger och inget Hardrocklopp. 
 
 
Året efter 1999 var denna pansar kvinna åter på startlinjen och kom 14,7 mil ibland stock och sten innan tidsgränsen passerat. 2000 blev sista försöket och 12,3mil. Detta är ingen framgångssaga men en för henne tuff personlig resa som krävde ett tufft liv och skapade en tuff kvinna. Det är resan mot målet drömmarna som skapar, formar. 
 
 
Carolyn Erdman hade sin golgata ibland bergen i Colorado. Jesus hade sin ibland sand och sten i Jerusalem. För att hedra Jesus vandring emot korsfästelsen så funderar jag på att köra en 1/10 hardrock i Huskvarnabergets branta sluttningar. 
Sexton kilometer Golgata innan påskmat och syndernas förlåtelse.
 
Living the life. Hard and running.
 
 

2 kommentarer

  1. När anmäler vi oss? Kan bli som när vi bestämde att cykla till Uddevalla. Fast lite värre…

  2. När du är redo. Jag är scout.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2023 Holaveden

Tema av Anders NorenUpp ↑