Folk upprörs när övervakningskameror sätts upp på offentliga platser. En del rycker på axlarna och säger att den som inte har något att dölja har inget att frukta. Men vem vet vad som är något att dölja imorgon?
Detektivernas tid är över. Många är filmerna och böckerna där detektiverna är i fokus. Hjältar, smarta och våghalsiga löser de mysterium. Nu när var och varannan människa ska hålla på med konditionsidrott så ska ju detta naturligtvis mätas, loggas, spåras och delas. Strava, Runkeeper och Polar Flow tillhandahåller världens möjlighet för vem som helst att se hur du rör dig. Dagens detektivarbete måste vara att hänga på diverse sociala forum och konditionsidrottsforum för att kartlägga en person av intresse. Inte så spännande. Tänk dig Ture Sventon sittandes 8 timmar om dagen på fejjan och strava käkandes några temlor…inte hade det blivit några bra böcker och filmer av det.
Själv har jag också ramlat dit i GPS-klocketräsket….men det är rätt gött att se hur fort man springer och inte bara lita på ”det går fort men jag orkar nog idag”-känslan som man vet slår en i ansiktet som motvinden vid Drättinge varenda sista söndagen i April….VARJE ÅR!