Torsdagskäbbel

3/4 av team Holaveden är redan anmälda till nästa års upplaga av konungafärden mellan Sälen och Mora. Jaha tänker ni, är det Johan som sedvanligt missade att anmäla sig. Näpp, han var nämligen snabbast av oss alla denna gången. Förändringens vindar blåser. Som lojal Vasaloppsåkare fick man sina förmåner, och dessa tog vi till vara på. Gå före i kön är något som ligger oss varmt om hjärtat, speciellt att gå före i anmälningskön till Vasaloppet.

Igår sprang jag intervaller. Skönt att se Linderholm trött, det gör mig lycklig. Det är egentligen av den anledningen jag tränar ihop med honom. Han brukar alltid vara så långt före på tävling att jag inte hinner se om han överhuvudtaget blir trött, men nu vet jag. Linderholm missar Landsjön runt. Ja ni hörde rätt. Han missar helt frivilligt årets absolut hetaste race. Istället ska det springas något mellanmjölksmillopp, som Oskar så fint beskrev det, nere i Turkiet. För mig är det obegripligt. Landsjön runt är Sveriges vackraste lopp, och detta säger jag som en helt opartisk, osponsrad fritt tänkande bloggare på Holaveden. Välkomna till kaxholmen 26/4, kommer bli fest. Lag Holaveden kommer vara där, Niklas Wikner kommer definitivt vara där, kommer du? 

 Bild; Robert Rundqvist 

Bild från Landsjön runt strax efter start. Oklart vilket år men Oskar är som vanligt med i tätklungan. Jag kan sätta 200 spänn på att han vann bergspriset och släppte strax innan fågelstationen. Det kan varit det året när Oscar Claesson vann. Största löpartalangen jag vet men som satsar fullt ut på skidor i Ulricehamn istället. 


Ja ni hör ju, det är mer än en månad kvar innan det är dags men Landsjön runt är redan det mest uppsnackad loppet i år. Detta kommer eskalera. 

3 kommentarer

  1. När är hela Holaveden anmält till Vasan 2016 enligt rykten på byn…

  2. Jag vill också springa! Ska bara komma på hur jag övertalar mina Norrlandsvänner som hälsar på den helgen, att det är sjukt kul att hänga i ett dike vid Landsjön och heja! ?

  3. Då måste jag nog anmäla dem utan att de vet om det 😉 Med risk för att de annars undviker att komma hit överhuvudtaget !

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2024 Holaveden

Tema av Anders NorenUpp ↑