Stakmaskinskonferens och Nilssons topp 3 inför festen

Idag åker lillebror Öppet Spår tillsammans med halva Ötab. Sänd dem en tanke. Det kan behövas.

Nåväl. Efter att jag själv blivit av med feberslängan har den näst sista veckan innan årets viktigaste dag bjudit på ett par bra pass som åter väckt kroppen och fått den att glömma bort att det stack emellan en sjukdomsvecka. Ett typiskt bra pass är att bestämma träff med Peter Nilsson i hans garage/vallabod/multisportsarena. Stakmaskinskonferens stod på schemat. Egentligen av två syften: 1. Jag skulle sätta PB. 2. Vi skulle jämföra Peters hemmagjorda variant mot en ”riktig” SkiErg.

Peters är definitivt trögare och motstånd 1 på hemmabygget motsvarar typ motstånd 10 på en fabriksproducerad SkiErg. PB blev det i alla fall. Slog min bästa tid på hemmabygget med nästan 40 sekunder som jag gjorde i Holavedsmästerskapet innan jul. Skönt formbesked. Nu gäller det bara att konservera formen sista veckan. Målet är att åka fortare än nånsin i Vasaloppet och nå en placering runt 1500. Det var jag 14 minuter ifrån i förra årets Vasalopp. Bör fixas i år tycker jag. Om jag inte får syn på Magnus Edgren. För då kan vad som helst hända…

Vad är viktigt nu då sista veckan? För er som känner att ni inte riktigt är förberedda nog eller vill ha något extra tips till högtidsdagen så får ni idag lite inspiration och tips från allas vår egen Peter Nilsson. För övrigt står han idag i Mördarbacken i Falun och skriker fram Anders Södergren i hans sista mästerskapslopp. Ryktet gör gällande att han har med sig extra stavar till Södergren också men det är ännu obekräftade uppgifter. 

4 kommentarer

  1. Peter Nilsson är kung.

  2. Räknar med att det kommer en ÖIS dräkt med bra fart innan Mångsbodarna. Sedan växeldrar vi till mål?. /Magnus E.

  3. Blir det en inomhusbassäng, belagd cykelbana och ny löpslinga i "arenan" också? Kalmar Ironman…till sommaren???
    "simkompis"

  4. Absolut Tobbe. Vi får gräva en pool på baksidan av huset.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2024 Holaveden

Tema av Anders NorenUpp ↑