Igår kom den, soffan med stort s. En sprillans ny soffa som det kommer spenderas otaliga timmar i. Jag anser att en soffa är Guds gåva till mänskligheten. Det finns inget som slår en bra soffa. Lagom till starten av skid-VM dök den upp också. Coincidence? I think not!
Folk tror att soffan är en bidragande orsak till att fetman ökar i sverige, men knepet är att röra lite på sig innan man slår sig ner. Typ, springa, åka skidor eller varför inte bowla (skämta bara, bowla räknas inte..) Nu hoppas jag att jag ska få uppleva lite TV-historia i den nya soffan. Det hade varit en bra start att få bevittna svenska landslaget skida hem några guldmedaljer på hemma-VM. Det hade varit något att få minnas tillbaka till den dagen vi skrotar soffan. Jag tror att soffor har en viktig del i TV-tittandet, och framförallt när det är mästerskap. Det måste vara den rätta känslan och rätt studs i soffan så man kan hoppa upp snabbt vid avgörande ögonblick. Hur många minns vilken soffa man satt i under fotbolls-VM 1994?
 
Inte jag.
 
Troligtvis beror det på att jag var 6 månader gammal eller så hade vi helt enkelt inte rätt mästerskapskänsla i soffan. Den är utbytt nu, ni behöver inte vara oroliga. Mamma och Pappa har hittat en ny soffa med den rätta känslan.
 
Uppsnack
Eftersom VM börjar idag är det dags för lite uppsnack. Ingen fjäderlätt uppgift att axla men som södra sveriges största skidblogg tar vi vårt ansvar och gör vad vi kan. Knappast något som behöver snackas upp men men… 
 
Ser mest fram emot?
 – 5 milen med Johan Olsson som regerande mästare. 
Största medaljchansen?
 
– Charlotte Kalla 10km fritt
Hur kommer det gå för Hellner?
 
– bra
Är skadan på Emil Jönsson en PR-kupp?
 
– nej
Mest oväntade nationer?
 – Brasilien 
 – Venezuela 
 – Tonga (Världens tyngsta befolkning, googla får ni se)
 – Indien 
 – Danmark 
 
Holaveden skickar även en varm och hjärtlig tanke till Emil Jönsson, herregud vad tungt det måste va. Att han inte brukar leverera på mästerskap det visste vi, men att det skulle sluta med att han missar festen är ju riktigt pissigt. Krya på dig Emil, hoppas inte Anna tjatar hål i huvvet på dig.. Kan någon länka bloggen till Jönsson så har han lite att läsa ikapp nu när han ska kurera sig. 
 
 
En nation med 1,252 MILJARDER invånare borde kunna trolla fram en duglig skidåkare, eller vad tycker ni? Här är landslagsledningen som svarar på om de har någon chans i kvalet. 

 
Soffans invigningsfest var hård. En semla och en kopp kaffe sen däckade jag..