Blueberry hill

Påväg mot SM. Jag ska skrika lite på Oskar som kör 15km klassiskt idag. Tänk att han en gång blev 12a på just den distansen, inte dåligt för en smålänning. 
Vilket antiklimax att Rallarn blev inställt. Inte för att jag hade tänkt att åka, men för er som redan bokat vallning och börja carboladda måste det vara riktigt trist. Nytt försök 14e mars. En solig vårdag med goda spårförhållanden så kan det bli succé, kanske så pass fint att örnen snörar på sig pjäxorna. Blir det varvbana kan det kvitta. Ingen som vill åka på konstnö i Mars eller? Då kan rullskidorna likagärna åka fram… 
Imorgon kör 3/4 av järngänget i Ulricehamn. Palle känns överladdad. Oskar förmodligen lite trött efter dagens tävling och Robban är ett oskrivet kort. Antingen flopp eller succé, jag tippar på succé. Själv ska jag agera coach, massör, taktisk rådgivare, drickalangare samt hejaklack som den renässansmänniskan jag är. 
 
…på tal om taktisk rådgivare.
Man undrar ju vem som är taktisk rådgivare åt Jörgen Brink? Jag förmodar att han skaffade sig en efter det som hände 2003. Spola fram lite i detta klippet och se vad han gör. Tid; 4:20:24
Inget felaktikt spårbyte i mina ögon, men det krävs pondus och ett taktiskt öga för att kunna göra det. I samma ögonblick som han kliver in framför Stanislav Rezac, och väljer det högra spåret istället för det vänstra, vinner han Vasaloppet. Viktigt att ha huvudet på skaft efter 90km, det är de små detaljerna som avgör.
 
 
 
 
…på tal om att vinna Vasaloppet
Årets stora Vasaloppssnackis är väl ändå Blueberry Hill, ni har väl hört? De plockar bort den allra sista backen innan målgång, den som jag tycker är den absolut skönaste att ta sig uppför. Sån fantastiskt känsla att springa upp för den lilla lilla backen där publiken har en chans att gå under spåren för att sedan se den berömda upploppsrakan. Oklart om detta kommer bli en fördel för någon av elitåkarna, jag antar att den som är med in på upploppet och är stakstarkast kommer att vinna.
 
 

2 kommentarer

  1. Om det ändå kunde varit 12:e plats…men i alla fall en 14:e

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2024 Holaveden

Tema av Anders NorenUpp ↑