Det krävs.

 
Rallarloppet 2015 inställdt!
Jag som har en oerhörd lust till att åka skidor nu. Stakning på banvallen sedan in i skogen, någon backe, det känns lätt jag ökar. Blir trött känns smärtsamt vill öka och ökar. Orkade öka. Man kör på bara kilometer efter kilometer. Tillslut 42. Man måste börja ifrån grunden och grunden till allt är lusten. Jag slåss och beskyddar min lust ifrån alla vardagens illusioner. Jag gör det jag ska och jag gör det bra. Har lusten kvar. Det krävs en del för lusten. Bodil skrev engång att det som krävs är helt enkelt det som krävs. 
 
Vad som krävs är för att bli den skidåkare man vill vara är följande.
 
1. Den sammanhängande tid som krävs för att under träning utstå utvecklingen och undvika förfalt.
Jag har tid. Massor. Det kommer ny hela tiden. Jag vill träna på.
 
2. Fredade platser.
Berget och källarhålet är helig mark. Här existerar inte verklighetens illusioner. Allt borta. Finns bara jaget, själen, hjärtat.
 
3. Uthållighet.
Inte bara för att staka i två långa timmar utan för att leva sida vid sida med sin träningsmängd. Jag tar ett avbrott med fortsätter sedan att träna. Jag ger aldrig upp. Jag lägger aldrig ner det. Varje ny dag är en chans till att bli trött och tränar man sig inte trött så somnar man ändå av trötthet tillslut.
 
4. Det är viktigt.
Det jag gör är så viktigt att det är värt att försumma allting annat jag inte gör just den stunden.
Kampen för att hålla sig smal och på alerten. Gnistan i blicken, fast handslag och kropp som en jakthund. Skulle aldrig nedgradera mig själv till att bli fet, ful och matt. Det är roligt att åka skidor. Ska jag vara ärlig så begriper jag inte riktigt varför men skoj är det. 
 
 
Det som krävs för skidåkarlivet är helt enkelt det som krävs. Enkelt. Lyssna till Bodil.
 

1 kommentar

  1. Kom hit och plåga er på Billingens Långlopp vetja!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2024 Holaveden

Tema av Anders NorenUpp ↑