Tisdagstankar och ett facit

Lite tankar ála Oskar Lund (dvs i punktform)
 
  • Långloppssäsongen är på gång på riktigt. Ski Classics är otroligt nog fantastiskt att kolla på trots så värdelöst producerat. TV12 har Sveriges i särklass sämsta tajming. Spurt? Jaha, men klipp in en stillbild på lite energidricka. Skärpning!
 
  • David Elgh stakade hela Stråkenloppet. I en intervju med HLVD-TV berättar Elghen att han blev mest trött i knäna och att han nu funderar på att staka resten av säsongen. 25e plats och 3 minuter efter Ölmstadsonen Simon Solsjö. Solsjö är ett jagat byte och frågan är om han kommer orka hålla ifrån hela vägen till Mora? 
 
  • …på tal om stråkenloppet, Peo Svahn? 
 
  • Jimmie Johnsson gjorde bra ifrån sig under den långa färden i Italien, är han på gång lagom till König Ludwig Lauf eller kommer formtoppen till Vasaloppet? Eller är han formtoppad nu?? Eller används han bara som hjälpryttare i teamet?
 
  • Trithleten Erik Holmberg gjorde sitt andra skidpass för denna säsongen under Marcialonga och åkte i mål 17 sekunder före Per Elofsson. Undrar om han bad om autograf på målrakan eller strax efter linjen… 

  • Johan Olsson (eller J0han 0lss0n som han heter på Instagram, skitstörigt) ska göra sin 2a tävling för säsongen i helgen. Har alltså inte tävlat sedan premiären i Bruks. Tar Johan medalj i VM kan man ju konstatera att han är sveriges största mytoman. Sjuk, skadad, ur slag…. Han sa i en intervju att om det skiter sig på SM så kommer han strunta i VM och bara satsa mot Vasaloppet, bara jag som hoppas lite lite grann att det ska skita sig på SM…? 
 
 
 
FACIT FRÅN BILDTÄVLING
– Många som deltog vilket var väldigt roligt. Signaturen ¨Adam¨ lyckades bäst, studerat många biceps antar jag?? Tyvärr hade ingen alla rätt, så det blir bakläxa för allihopa. 
 

Bild nr 1 – Jörgen Aukland. Denna stakpionjär spänner musklerna! (foto Erik Wickström
 
Bild nr2 – Tobias Westman. Rullskidkungen som har banrekordet runt Landsjön. Hoppas någon kommer och slår det i år. Vem tror ni skulle klara av det?

 
 
 
 
Bild nr3 – Jens Eriksson. En sargad armbåge har inte stoppat Jens. 4a på Marcialonga i söndags. Stakar riktigt fint!

 
 
Bild nr4 – Marit Björgen. Världens mest vältränade människa, utan tvivel. 

 
 
Bild nr5 – Marcus Johansson. Dessa armar stakar på bra ute i Europa. Riktigt fint lopp i Söndags. Top 20 på vasan en riktigt bra dag (obs riktigt bra) foto; Erik Wickström 
 
 
 

3 kommentarer

  1. Bra sammanfattning av helgen.

  2. TV 12 får väl hålla tillgodo med det som Ski Classics mediebolag spottar ut?

  3. Det kan jag hålla med om? Simon har nog börjat tagga igång efter skitloppet i Mullsjö?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2024 Holaveden

Tema av Anders NorenUpp ↑