Äntligen måndag!

Minusgraderna är åter tillbaka. På med långkalsongerna och njut av den friska luften, idag är jag glad att man inte jobbar på kontor. 


Såg ni när Bill Impola svängde fel? Vilken grej va, kommer bli årets snackis. Kommer skämtas friskt med Bill för resten av hans liv. Varje födelsdagskalas kommer han få karta och kompass i paketen, hur kul är det tror ni? Bill är ju stenhård, det hörs på hans namn, Vilde Bill. Han kommer vinna Vasaloppet om 3-4 år, ni vet var ni hörde det först. Men tro inte han är ensam om att svänga fel…

Grevskapsloppet 2012, undertecknad ligger relativt långt fram i tätklungan. Har öppnat första 5an fortare än någonsin och börjar sakta men säkert inse att det är en alldeles för hård öppning för att klara hela milen. Har väl 5-6 gubbar framför mig och vi svänger in på en väg vid en något tveksam korsning. I detta skedet av loppet har man inte huvudet på skaft direkt, och att ifrågasätta att någon sprungit fel kommer inte på frågan. Efter 2km på helt fel väg, åt helt fel håll, kommer en Volvo 740 i rasande fart och ut hänger en man, skrikandes och högröd i nyllet. Inget ovanligt tänkte jag först, vi är ju trotsallt på Visingö, men mannen hade ett budskap att leverera och detta budskapet togs inte emot lika bra hos alla som det gjorde hos mig. Det vara bara till att vända och totalt sprang vi 4km fel. När vi väl kommer ut på rätt väg är vi sist i loppet och börjar springa om gående pensionärer med bungy pumps och kaffe latte-mammor som power walkar med sina barnvagnar. Vi springer vidare in till varvning och väl där frågar vi vad tävlingsledaren har att säga. De flesta bryter loppet, någon annan bryter ihop mentalt som om det vore en VM-tävling. En annan man kräver på fullaste allvar omstart. Jag köpte en Cola och kexchoklad och väntade på båten hem. 
Någon annan som svängt fel? 

När vinner Vilde Bill Vasaloppet? Min gissning är 2018 baserat på magkänslan. 

Over and out

1 kommentar

  1. Första gången var i livmodern.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2024 Holaveden

Tema av Anders NorenUpp ↑