backlöpning + metal

Jag ska försöka springa i så många backar som möjligt under Januari. Just där jag bor råder det ingen direkt backbrist om man säger så. Jag skulle kunna springa i 100 olika backar på 1 vecka om jag bara orkade..
 
Alla har vi våran favortibacke antar jag. Min är den på väg uppför Vista Kulle, den berömda backen där träningstävlingen på långfredan avgjordes förra året. Emil Dahlqvist stod som segrare den dagen, trots att jag sprungit i den backen betydligt fler gånger än honom. Å andra sidan handlar det väl inte om hur många gånger man sprungit i den, utan hur snabbt man kan göra det. Precis som allt annat är det på tävling det avgörs… Största prestationen under träningstävlingen står norrlänningen för. Ni vet, han som tappade skon i leran men fortsatte att springa ändå. Varje gång jag springer den rundan skrattar jag lite för mig själv och tänker tillbaks på den dagen. Det sägs att gränsen mellan geni och galenskap är hårfån, men just där tror jag att det endast var galenskap. (skippa de där triathlonsnörena Adam så ska du se att skorna sitter kvar nästa gång)
 

Här är i alla fall en video på backen. Kvaliten blev kass men skitsamma.
 
 
 

2 kommentarer

  1. Tror det är en av världens vackraste platser.

  2. Hade det inte varit en jämrans grusväg så hade jag kanske kunnat gå med dig och Emil fram tills backen.

    Om det blir en favorit i repris så lovar jag dig att jag ska ha ordentliga skosnören. Triathlonsnören hör hemma på triathlon- och duathlontävlingar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2023 Holaveden

Tema av Anders NorenUpp ↑