Jag behövde nya skor.
Jag behövde något med grepp i inför den sladdriga mörka hösten.
Något som skulle ta mig uppför strutsabackens våldsamma stigning och genom gatlyktslöpningen under det första ymniga snöfallet i november. Snabbt och resolut köpte jag ett par som av en händelse dessutom befann sig på reahyllan. När tillbud ges gäller det att smälla på som farfar skulle sagt. Kort väg till beslut leder ibland till dåliga. Och det visade sig att just denna modell är mindre än andra modeller av samma storlek. Storleken är tydligen något man kan variera längden på lite hur man vill. Dumma och snabba beslut kan man leva med. Värken i höger stortå kan man inte springa med. Lärlingspengar och dags att göra om och göra rätt. Den grundläggande förundersökningen ledde fram till en modell av för mig ett känt märke. Jag visste att jag behövde gå upp en storlek för att fransmän aldrig kan ge med sig att göra som de flesta andra. Som hedenhös människa körde jag den gamla stilen och besökte stadens sportbutiker. Ingen av de fyra första butikerna hade modellen i fråga men hade givetvis andra jättebra skor men jag svarade resolut nej tack och upplyste dom om att kanske springa lite själva, inte trovärdigt att se ut sådär och sen vara expert på löparskor. Den femte butiken hade modellen men givetvis inte i manliga storlekar. Försäljaren en ung charmant man lovade att kolla om han kunde plocka hem en kartong med min storlek tryckt på sidan. Jag berömde honom för hans välvilja och gav honom mitt nr. Han ringde naturligtvis aldrig upp. Kände en anning förståelse för det hela då jag själv kanske gjort samma sak någon lördagsnatt. Bestämde mig för att leta på nya jaktmarker.
 
Nya tider och nya vägar.
När det Old Faschion Way inte funkade bestämde jag mig för att ge mig ut på internet. Det är lätt att gå förlorad i WiFins dunkla mörker men med stora ficklampan letar man säkert. Nu är jag inte bara intreserad av rätt modell längre utan nu ska även bästa pris vaskas fram. Hittar skorna i Tyskland. Betalningen strular och det är nära att jag får hämta datorn i grannens trädgård. Efter otaliga mail med en ej engelspråkig tysk och min bank väljer tysken att kunna engelska med textraden Out of order! Åt helvete med union frihandel jag kör på svenskt. En svensk sida har skorna men inte min bestämt valda storlek. Utan den gamla storleken. Den som jag frikvent har på alla andra skor i vitt sprida användningsområden. Har ju aldrig testat denna modellen innan och inte var dom andra så väldans trånga. Man går ju in skor också. Med tiden. Exakt här hängav jag mig åt idioti.
 
 
Idioti är att göra samma sak en gång till men hoppas på ett annat resultat. 
 

Så nu springer jag här med min tvådelade personlighet med en vänstersida med de bästa och skönaste sko den haft och en högersida med lätt värk och missnöjdsamhet.