Hur ser årets startfält ut? Vilka är favoriterna? Det fina med brödrostloppen är att ingen vet eftersom de mest rutinerade brödrostlöparna anmäler sig strax innan start för att överraska på startlinjen. Det är omöjligt att tippa utgången av lördagens tävling, därför kör jag topp 10 från fjolåret och så ser vi vart vi landar..
 

 

 1. Daniel Nilsson, LSSK 

  Överlägset starkast förra året, men enligt säkra källor kommer han inte till start i år och är därmed struken. Om min grävande journalistik mot all förmodan inte skulle stämma och Dolla dyker upp vinner han, lätt.

 2. Lars Lundström, IFHallby 

  Orienteraren som synst mest på löptävlingar i år. Kommer prestera bra i den kuperade terrängen runt ÖIS-gården. Pallplats. 

 3. Jonas Linderholm, Huddinge

  Jonas som utvecklats enormt sedan förra året hade varit en solklar förhandsfavorit, men han prioriterar 10.000 meter bana på Råslätt dagen efter och avstår därför start. Fegt? Klokt? Åsikterna haglar men vi på Holaveden önskar Jonas lycka till och hoppas han går under 33 min för första gången imorgon!

 4. Jakob Nyström 

  Ironman-mannen med fina 9:41 i Kalmar i somras. Har fokus legat för mycket på simning och cykling? Kommer han till start? På lördag får vi svaret. 

 5. Robert Davidsson, ÖIS

  Turerna kring pannbensmannen har varit många. Avstod han lidingöloppet för att lägga allt fokus på en seger i ÖIS-loppet eller var han skadad på riktigt? Kommer Robban till start är han förhandsfavorit. Det har luktat revanschlust över hela bygden.

 6. Robert Thorén, LSSK 

  Osäker på start enligt källor

 7. Arvid Örn, Vista 

  ¨Jag har en förkylningskänsla i kroppen som inte vill ge med sig¨  Säger Arvid till Holaveden News. Högst oklart om han kommer till start i nuläget. Det hela avgörs tidigt på lördagsmorgonen då han ska ett utlåtande från sin Mamma. Inte sprungit en meter sedan debaklet på Lidingö, oklart hur det kan ha påverkat formen..

 8. Johan Palmer, Vista

  Oerhört löpsugen efter att ha missat både Äppleloppet och Lidingö. Kommer vara i kanonform väl på startlinjen efter att ha lyckats med århundradets formtoppning. Har pressen att bära holaveden-fanan högt, men det kommer bara göra honom starkare. Springer smart i 13km och slutar på en pallplats.

 9. Jacob Svensson, ÖIS 

  Enligt källor har fokus legat på något heelt annat än löpning denna säsongen. Jacob själv vägrar kommentera detta. 

 10. Peter Nilsson, ÖIS 

  Tävlingsledaren själv. Kommer i årets lopp agera förcyklist och är därmed struken för tävlingen. Har trots hälsporre och strejkande knän ändå presterat bra i löpskorna i år. Hade blivit en spännande start, men någon måste ju visa vägen… 

 

BUBBLARE

Oskar Lund och Adam Sernheim hade förmodligen placerat sig högt upp i resultatlistan men de kommer inte till start. De har flytt hundratals mil åt varsitt håll, den ena norrut och den andre söderut. 
 
Marcus Öhrn is up and coming efter hälsporren som präglat säsongen. Överraskade på Äppleloppet. Räds distansen och att hälen havererar i Berg. Topp 10 om han kommer till start.
 
David Elgh – har han återhämtat sig efter väggen på Lidingö, eller ska han snickra? Ingen vet, han är en tvättäkta brödrostlöpare som inte avslöjar något innan tävlingdagen. 
 
Johan Davidsson – 14e plats i fjolårets lopp efter att ha vaknat 5 minuter innan start. Kan han bara sätta ett alarm på mobilen och kliva ur sängen i god tid blir han livsfarlig. Kanske är det så att storebror Robert medvetet sagt fel starttid till lillebrorsan för att han är rädd att åka på spö?