Anledningen till åldergräns på Lidingöloppet

Har du någonsin drömt om att få springa Lidingöloppet innan du haft åldern inne? 1981 infördes åldersgräns och det är på grund av Patrick Hallén som du nu mer måste vara 18 år för att få springa de 30 kilometerna på Lidingö.
 
Patrick och jag träffades på Grönsta Gärde vid årets Lidingöloppstart. För ett halvår sedan fick jag reda på att vi var sysslingar och det är utan tvekan min största löparmerit. När Patrick var 14 år sprang han för första gången lidingöloppet på 2:51. Man kan tro att han då var den yngsta startande, men där har ni fel. Han var bara med för att dra runt sin kompis som var 5 år yngre och som sedemera spurtade om honom. Det blev ett mediadrev mot föräldrarna som låtit sina barn springa så långt och året efter blev det som sagt åldergräns. I själva verket var det ju dom själva som tjatade på sina föräldrar tills dom tillslut fick ett ja. 2:51 är ingen dålig tid för ett par grabbar som var 9 respektive 14 år. Vad gör dagens ungdomar i den åldern?
 
19 år efter debuten sprang Patrick på 1:41 och gjorde även marathon på 2:18. Idag hade det räckt till att vara bäst i sverige på båda distanserna, men det fanns ju ett par andra herrar som också sprang snabbt på 90-talet.
 
 
 
 
 

2 kommentarer

  1. Är det Adams pappa som glider in på 2:00:00 det året?? Snygg tid iallafall!

  2. Ja det stämmer, det är pappa. Det är en svår nöt att knäcka hans personbästa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2022 Holaveden

Tema av Anders NorenUpp ↑