Jag fasar det som komma skall. En hård månad väntar då Palle dragit igång en bantningstävling. Reglerna är oklara men jag antar att båda är vinnare så länge man tappar vikt. Onödig vikt är inget man vill släpa runt på Lidingö. 1a september drar vi igång och Holaveden blir således en bantningsblogg. Bantning och långpass är vad som väntar. Jag hatar bantning och långpass. Kombinerat med höstmörker och rysskyla blir september en kamp. Infernot ska nå sin peak strax innan Lidingölopppet så vaderna hinner piggna till innan jag står på startlinjen ihop med Sluggern. 

För att knyta ihop någon slags säck. Chris solinsky, första icke-afrikan att springa 10000m under 27minuter. Solinsky är med sina 75 kilon och 185 centimeter inte någon typisk sub 27 löpare på 10000 meter. Jag är tillfreds eftersom jag och Solinsky har exakt samma BMI. Även om bantningsmånaden går åt skogen finns det alltså hopp, jag har fortfarande chansen att springa under 27 minuter på milen. 

Känslan är att Solinsky fördelat sina 75 kilon bättre. Jag kanske inte behöver lägga så stort fokus på själva bantandet i kommande månad utan istället fördelandet. September blir alltså fördelningsmånaden – månaden då vi tar våra extrakilon och lägger dom på ett mer löpvänligt ställe. Vadmuskler samt senor i knäna ska jag fokusera på, de är alltid bra att förstärka. 

En annan härlig amerikansk löpare är den galne Galen Rupp, han har verkligen fördelat vikten bra. Gissa var han har stoppat undan sina 63 kilogram. Till skillnad mot Solinsky har han jobbat mer på höjden än bredden, å andra sidan kanske Solinsky gör fler armhävningar än Rupp? 

Solinsky och Rupp tillsammans. Varför Galen Rupp klätt ut sig till Bane är högst oklart. 

På tal om löpning. Jonas Buuds genomförande av ultravasan är ju helt makalöst. 4min/km-fart i 90km är extremt imponerande och fascinerande. I segerintervjun sa han att han inte haft en enda schaktning under hela loppet. Det tyder på att han har otroligt bra kontroll på kroppen och matintaget. Att Oskar har tränat ihop med Buud gör mig indirekt starstrucked, men det får han skriva om i ett eget inlägg! Dags att äta upp sig inför bantningtävlingen.. Skoja bara, är ju ingen fuskare…