Årets premiär i strutsabacken är avklarad. Jag och kusinen passade på att gå 6 gånger under årets hittills varmaste dag. Värme är inget man kan gnälla på. Det gäller helt enkelt att jobba med hettan, inte emot den. Palle var såklart där och gick också. Han gick 6 gånger fast långa varianten. Palle är hård, både i kropp och psyke. Min kusin är också stenhård. Vilka muskler man än jämför har hon större än mig. Men jag var snabbast uppför backen så jag hänger inte läpp för det…

När vi gick våra rundor dyker David Petrasek upp. Han ska som kapten leda sitt lag HV71 till SM-guld. Petrasek har fattat grejen. Nästan oavsett vilken nivå du är på är grunden konditionen. Det spelar ingen roll hur bra överstegsfinter du gör om du har pingislungor. Som en gammal fotbollstränare en gång sa; ”division 6 vinner man på kondition!”, och visst stämmer det. Har hela laget en en hög lägsta nivå vad gäller kondition kan man komma mycket långt, även om det är ett gäng med snedskjutande träben. Petrasek berättade några fina anekdoter innan vi skildes åt, bl.a. om hans bortgångna vän Stefan Liv. 

Efter förmiddagspasset var det raskt tempo vidare på äventyr. Äventyret i detta fallet var en klipptid. Ja, det är ett äventyr för man vet aldrig vad som kommer att hända. Så länge man inte kör över hela skallen med maskin är det en chansning. Man sitter på helspänn och väntar på att frisörskan ska klanta till det. Ska man gå ut från salongen och se ut som Tintin eller Justin Bieber, you never know…
Hann med och köpa ett par löparskor på vägen hem. Att gå in på Intersport när de har rea är som att… ja, nu kom jag inte på någon bra liknelse men ni fattar grejen. Köpte ett par skor som jag vet att Oskar sprang låga 16 min med på hans senaste 5000 meterslopp. Jag vill minimera faktorer att skylla på när jag är kass. Men faktum är att de skor jag springer mest i torterar mina stackars tår. Tror jag bytt ut varenda tånagel minst två gånger sedan jag började springa i dem, så det var dags att testa en ny modell för att se om det hjälper. 

I bilen hem löste jag även ett startplats till lidingöloppet. Produktiv dag, minst sagt. 

Jag och Pettan. Hur bra är HV i år? Utsikten gör mödan värd. Verkligen! 

Splitshorts är det enda rätta i denna hetta. 


No pain no gain…


(Foton stulna av Elin Carlsson)

För er som är rastlösa en lördagsförmiddag vill jag tipsa om triathlon-SM som går av stapeln i JKPG. Själv ska jag in och heja fram den evigt startsnabbe Adam Sernheim, lunchtränande maskinen David Elgh och hemmahoppet Erik Holmberg.
/arvid