Huvudsaken

Individens frihet bla bla bla du får göra som du vill. Två saker stör mig med människor som motionerar. Oftast gillar jag människor som motionerar men dessa två saker stör jag mig på.

 1. Folk som envisas med att cykla på 70 och 90-vägar när det går en cykelbana bredvid. Jag bor vid vägen ut mot Kaxholmen och ser dagligen cyklister som envist ska hålla sig på vägen istället för den utmärkta cykelbanan precis i jämnte. Jag förstår om man väljer att cykla på vägarna i stan där cykelhastigheten passar sig bättre bland bilarna än bland barnvagnarna. Men så är ej fallet på vägen ut till Kaxholmen. Visst, jag anser också att cyklister förtjänar all respekt i trafiken men vi får inte mer respekt av bilister när kön bildas efter någon cyklist på jakt efter en svensk klassiker tröskar på på vägen i knappa 20 km/h uppför Gisebobacken medans cykelbanan ligger öde och tom 2 meter bort. Så har du inte ett 50-tal KOM på Strava eller ett proffskontrakt kan du gott hålla dig på cykelbanan.
 2. Rullskidåkare utan hjälm. Jag är ganska bra på att åka rullskidor. Jag hade aldrig åkt ett pass utan hjälm på huvudet. Ändå ser jag ofta rullskidåkare utan, med betydligt sämre teknik. Varför vet jag inte. Du står ju på ett gångjärn som fälls ihop av ett lite större gruskorn. Kanske är det känslan av fartvinden i sommarens lockar som låter hjälmen ligga kvar hemma? Vad vet jag…nu ska jag springa Grevskapsloppet.

5 kommentarer

 1. Stör mig oxå på vägcyklisterna mellan Kax och Hva!
  Lycka till på Öa idag!

 2. Niklas Solsjö

  2014-07-05 at 12:31 e m

  Håller med dig helt! Det är ju skittrångt på den vägen! På ett sätt är det skönt att de cyklar på vägen för man hör dom dåligt när man åker rullskidor på cykelbanan. Lätt gjort att vifta ut med en stav när de susar förbi…
  Lycka till på öa!

 3. Har sett både Robert pölder och bröderna Ludvigsson mellan Hva-gisebo-kaxholmen och till och med de höll sig på cykelbanan.

 4. Holaveden säger ifrån: Håll er på cykelbanan era slashasar!!!
  Och på med hjälmen annars sätter ja staven mellan benen på er!

 5. Där det är asfalt där kör man som Adamsson säger.
  Hjälm är väl onödigt om man inte har något att skydda.

Lämna ett svar

© 2024 Holaveden

Tema av Anders NorenUpp ↑