12 och ett halvt varv

Ikväll kl 20.50 smäller det. 5000 meter på Råslätt, jag håller Holaveden fana högt och i ensamt majestät då de övriga backat ur. 12,5 varv ska avverkas. Den stora frågan är om jag klarar hålla stumt under 76.8 sekunder per varv och om jag vågar gå med spikskor eller om det blir vanliga löparskor. Den som pallrar sig till Råslätt får se.
 
Att träna hårt men med glädje
På sommaren ska inte motivationen brännas, det väntar jag med tills mörkret och leran lagts sig över strutsabacken under skidgångspassen. Istället kör jag hårt men lustfyllt. I måndags drog jag och Palle ett hårt löppass i sommargrönskan. En timme hård löpning, inte stenhårt men hög stabil fart i ett behärskat tempo. Jag tror det är vad som behövs för att klara lopp som Lidingö. Tidens tand nöter hårt på lårets baksida som man brukar säga.
Igår blev det även ett till roligt men jobbigt pass. MTB-intervall i Strutsabacken…liftgatan upp, downhill spåret ner. 14 kg heldämpad cykel skulle släpas upp för att sedan plågas ner. Kul, utmanande och utvecklande! Jag brukar köra det andra spåret dom åker i videon ner.
 
 

1 kommentar

  1. I Ölmstad går du numera under namnet Oskar Stum. Men kanske borde vi byta till Kamikaze-Oskar;) Grym film!

    Stort lycka till ikväll! See you on the track!

    Ps. Håller också på att välja skor… Ds.

Lämna ett svar

© 2024 Holaveden

Tema av Anders NorenUpp ↑