Morgondagens planer; Cykelbränna & lösgodis

Morgondagens planer är relativt simpla. Skaffa sig en gedigen cykelbränna och käka lösgodis. Detta skall göras under tiden som 150km ska averkas på två hjul runt omberg. Halvättern känns mer lockande då man får cykla i dagsljus till skillnad mot den långa varianten. Jag tycker egentligen att landsvägscykling är rätt trist. Det händer inte så överdrivet mycket och man blir inte trött förens efter ett par timmar. Jag köpte min Bianchi för ca 3 år sedan. Mitt första pass blev 12 mil utan cykelbyxor och jag kände mig som en riktig nybörjare. Det gör jag fortfarande. Jag har varit ute kanske 9-10 mil detta året och jag förstår fortfarande inte var man ska göra av pungen när man cyklar. Jag tror inte människokroppen är konstruerad för att sitta på en sadel. Vi är nog byggda att löpa, det är i alla fall min åsikt. Imorgon hoppas jag ändå att det blir fest och att pungen hittar sin plats. Väderprognosen är på våran sida och jag startar i en grupp med typ 140 andra. Tillsammans med Roberto Vacchi och Robin Bryntesson ska jag glida runt och skaffa mig färg på kroppen. 

Halvättern kommer som ett skönt avbrott. Jag är inte i skick att löpträna och det har gjort mig både rastlös och småfet. Också skönt att slippa all tävlingshets jag får av löpning. Det går inte ställa upp i en tävling utan att försöka prestera på max. Man går runt med lite ångest dagarna innan och känner av nån form av press att persa . Imorgon ska jag bara ta mig i mål och har inga som helst tidsmål. Kanske är målet till och med att vara ute och cykla så länge som möjligt för att få mer valuta för pengarna… Herregud, sånt tänk går ju inte ha när man ska springa stadslopp eller Göteborgsvarvet. 
Skickar med en liten inbjudan. Nu på fredag samlas vi hos mig för att skrika på cyklister i Kaxholmsbacken. Detta är ett kritiskt läge för cyklisterna då många börjar tappa tron på livet efter 10 mil på sadeln. Det är också här som de flesta svär och ångrar sig bittert att man är en sån osäker individ som bara följer trender. Att man inte kan kontrollera sitt anmälningstorrets. Att man inte behöver cykla Vätternrundan bara för att alla andra gör det. 
Jag tänder grillen. Medtag egen brassestol, filt och valfri dryck. Syrran har lovat att ta fram årgång 2012, men tro mig det smakar skit. 

3 kommentarer

  1. Smakar skit? Har du varit och nallat?

  2. Din eller min som han menar då, syrran?!

  3. Få förunnat att cykla med ikonen Vacci

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2022 Holaveden

Tema av Anders NorenUpp ↑