Holaveden On Tour

Sådärja, då var första löppasset avklarat. Jag har försökt följa diverse sociala medier och det verkar som mina Gisebobröder redan springer backintervaller och långpass. ÖIS-grabbarna tog utmaningen om Eksjö stadslopp svinseriöst så de är ute och springer myrlöpning likt Hellner och Gunde Svan. Suget efter löpning blev alldeles för stort för mig, så igår i Zürich gick jag och köpte mig ett par dojor. Dyrt som tusan, men nöden har ingen lag som man brukar säga. Idag blev det lite uppvärmning med 15 min styrketräning sedan 30 min löpning i ett soligt och över 20 grader varmt Milano. Kommer sätta respekt hos alla medtävlande på sommarens stadslopp när man berättar på startlinjen att man hade försäsongsträning i Italien. Visst kändes det att man inte rört på sig sedan färden mellan Sälen och Mora, men känslan var ändå inte katastrofdålig. Ge mig 2 månader där jag får vara skadefri och springa intervaller så ska de nog gå att kapa en minut på milen. Firade löprundan med en selfie, turneskägg och solglasögonen är det som gäller om man ska springa i Italien. Nike Air som nu mer anses vara en hipstersko, dyrt som tusan att handla i Zürich men klart värt det. Vad hipsterfolket inte har koll på är att det var denna sko som sprang snabbt på marathon under 70-80 talet. Till alla hipsters som läser vår blogg ber jag er att bildgoogla namnet Kjell-Erik Ståhl så förstår ni vad jag snackar om.. Imorgon far vi vidare mot Österrike. Bjuder moder natur på samma fina sommarväder kostar jag nog på mig ytterligare en löprunda. Jag ser hur svetten pärlar sig i Robbans panna när han läser detta. Han är en fotbollsspelande antilop medans jag är en hungrig leopard. Det är lättare att jaga än att bli jagad, det är sen gammalt. Äta eller ätas, det är vad allt handlar om. I Eksjö ska jakten avslutas, då ska jag visa att det är leoparden som är snabbast när det väl gäller. 

Hälsningar från en härlig sommardag i Milano. Över 20 grader varmt och jag sitter och jobbar på brännan lutandes mot en vägg i söderläge. Smaka på det ni! 

3 kommentarer

  1. Blir det ett träningspass ihop med Johannes Durr i Österrike?

  2. Detta är ett av de bättre inläggen jag läst.

  3. Underbart att se! Vi antiloper är ett säreget djur. Helt plötsligt får vi för oss att det är skönt att jagas. Vi behöver kicken för vår överlevnad.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2024 Holaveden

Tema av Anders NorenUpp ↑