Nu är det dags för hallbys bidrag till skidåkarbrödraskaran, bröderna Ljunggren! Daniel och Mathias från Taberg. Under tidigt 2000-tal var dom en del av Hallbys starka lag tillsammans med Anders Palmer, Jonas Pettersson, Tomas Petterson och Peter Arnesson. Daniel var bland annat med och tog en 7:e plats i Stafett-SM 2004 och en 28:e plats på 15 km vid SM i Idre 2003.

Bröderna måste fått något klippblock i huvudet tidigt i livet när dom lekte på Tabergs sluttningar för sedan barnsben har dom varit fullständigt isnöade på berg. Redan som små kunde de namn och höjd på samtliga berg i Sverige som passerades på väg till tävlingar och fjällsemestrar. Senare har dom hjälpt till som ledare i Hallby och bergskära som dom är har vi flera gånger styrt kosan mot de mest högalpina delarna i Norge för träningsläger med Hallby.

När vi passerade med minibussen till ett av dessa läger så blev vi stoppade av ett gäng polisasspiranter. Regelföljare ut i fingerspetsarna som asspiranterna var så krävde de diverse hyrespapper på minibussen innan de släppte oss. Naturligtvis fanns inte papprena med och Daniel blev mer och mer stressad till hans kära brors uppskattning som satt bredvid och filmade en svettdrypande Daniel som försökte snacka sig ur situasionen. Efter ett tag lyckades Daniel uppbåda efterfrågade papprena och vi kunde rulla vidare mot bergen.

Bergsväg

En annan gång när vi skulle åka hem från ett träningsläger i Norge så skulle vi ta ”genvägen” över bergen. Skylten sa ”Veg Stengd”, men Daniel sa ”Det är nog bara nån snorunge som skruvat på skylten”. FEL, väl uppe på berget låg snödrivorna djupa och sommarbäcken bet ingenting. Efter en hel del puttande så kom vi iallafall upp. Nu återstod bara problemet att ta sig ner på andra sidan. Krampande höll vi i handtagen när den lilla minibussen gick på mer eller mindre rak kurs nerför bergsvägarna.

Men kul har vi haft och jag har mycket att tacka bröderna Ljunggren för!