Vasaloppstipset!

Det drar ihop sig vänner. Dags att börja spekulera och tippa lite. Av oss tre som bloggar kan jag erkänna att underteckand får stå som en riktig högoddsare om vinsten. Av de andra två har det blivit tightare med åren. Oskar är väl den starkaste men ju längre loppet går kommer nog Palle äta in. Med tanke på Palles stigande formkurva och 165cm långa stavar är han en riktigt dark horse som utmanar ordentligt i år. 
 
Vem vinner?
 Som vanligt är ju Brink, Tynell dä, Auklandarna, Svärd, Rezac och Ahrlin lågoddsare. Den som visat bäst form av dessa namn är väl Daniel Tynell. Mer om Danne senare. In på listan bland lågoddsare bör väl även Jimmie Johnson, Simen Östensen och Johan Kjölstad nämnas med tanke på deras vinster i Ski Classics i år. Kan även Tynell den yngre ha något med Vasaloppsvinsten att göra? Jag tror inte det men det man fick se under La Diagonala var i allra högsta grad imponerande. Men nu vet resten av åkarna att båda bröderna Tynell kan soloköra längre sträckor så jag tror inte att han släpps iväg på samma sätt. Jens Eriksson imponerade under förra årets Vasalopp och även under Tour de Ski tidigare i år. Vad har han lärt sig från förra årets Vasalopp tror ni. Då han var en av de som anförde klungan mest och även in på sista milen låg han och plöjde vind. När det sen gjordes upp var han tyvärr borta, men jag tror stenhårt på honom i år. Norrmännen har ju en enorm bredd och det dyker upp nya namn varje år. John Kristian Dahl, Morten Eide Pedersen har presterat bra i år, givetvis är dom med länge, men inte hela vägen till Mora om jag ska tippa. Även Audin Laugaland, Roger Djupvik och Anders Myrland bör nämnas. Dessa Norrmän alltså, tur att vi piskar upp vårt grannland ordentligt på OS för i långloppen är dom snäppet vassare. 
 
Vi gör en liten djupdykningen på namnen, jag tror nämligen att vi har vinnaren nämnd här ovan. Brink har inte visat något alldeles speciellt i år. Det gjorde han inte förra året heller och gled då in precis utanför pallen. Honom ska man aldrig räkna bort, Vasaloppet är Brinks grej så länge han har materialet med sig. Fast å andra sidan har han visat att det går vinna även om man bryter en stav. Auklandarna är grymma och med deras uppbackning från teamet är någon av dom favorittippad. Jörgen är väl den starkaste i år, han tror jag mest på av bröderna. Varken Rezac, Ahrlin eller Svärd tror jag på. Rezac har tappat de, Svärd har varit sjuk och Ahrlin har drabbats av någon lower body injury om man ska använda hockeytermer. Är det någon jag unnar en Vasaloppsvinst så är det Jerry. Stackarn har ju varit på, och strax utanför pallen mer än någon annan. Men tyvärr räcker det inte hela vägen i år heller för Ahrlin. Kommer han ens till start är frågan just nu?
Vi går vidare. Jimmie Johnsson, är det hans tur i år? Nä jag tror han får vänta ett tag till. Han har inte visat så bra resultat på de långa utländska loppen, men här hemma i Sverige har han väl kört sin bästa säsong hittills. Kanske är det en 2a plats som gäller för dig i år igen, ledsen Jimmie. Simen Östensson är absolut med och fightas om vinsten. Marcialongavinnaren var sur och bitter efter König Ludwig Lauf och såg då fram emot att få åka Vasaloppet, ett riktigt långlopp som han själv sa. Då var han ändå 2a i König, haha. Simen är revanchsugen och har också många topp-placeringar i Vasan, han är med in på upploppet garanterat. Kjölstad har också presterat bra i år, men jag hoppas inte på att fler norrmän är med in på upploppet så det vore gött om han floppar Vasan. Kjölstad har även visat att han kan spurta så det vore kanonbra om han släpper strax innan Mora. 

Mina favoriter får bli Daniel Tynell och Jens Eriksson. Daniel som alltid presterar bra på Vasaloppet, oavsett hur det gått under säsongen. I år har han till och med gjort bra ifrån sig på andra långlopp, internationellt och på hemmaplan. Vasaloppet är Tynells grej, ingen annan kan mäta sig mot Daniel efter 3h stakning. En tredjeplats i König skvallrar om att formen är god och jag tror att Grycksbo-expressen kommer tuffa på som aldrig förr mellan Oxberg och Mora. Daniel Tynell vinner. Hand upp alla som håller med mig.
Jens Eriksson gjorde ett grymt lopp förra året. Han har tränat med bröderna Aukland och resten av deras team, så uppbackningen kommer det inte vara något fel på. Kan han hålla igen och vara med in på upploppet med kraft kvar tror jag han tar det före Tynell.
 
Top 3
 – Daniel Tynell
 – Jens Eriksson
 – Simen Östensen 
 
Bubblare?
 – Bill Impola
 – Thomas Alsgaard
 – Marcus Johansson
 – David Elgh
 

Vad tror ni? Dags att lämna in eran tipsrad och tagga igång inför första söndan´ i mars. Om någon spikar top 3 bjuder Palle på rostat bröd. 
 
 

6 kommentarer

 1. Jag tror på brink, eriksson eller Fredrik Byström för svensk del.

  Vem blir bäst ifrån Götaland?
  Oskar, Erik W,M johansson eller Samuel Norlén?

 2. J. Aukland, Ericsson, Tynell.

  Om Daniel Rickardsson mot förmodan står på startlinjen så tror jag han kliver upp på pallen.

  Blir det ösregn och motvind tror jag Oskar tar hem Götalandskampen

 3. Niklas Solsjö

  2014-02-19 at 12:45 f m

  1. Jens Eriksson
  2. Tynell
  3. J.Aukland

  Bäst i Götaland
  1. Dan Moberg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2024 Holaveden

Tema av Anders NorenUpp ↑