Huskvarna Ski Marathon – kampen i bilder

Det blev en hård batalj uppe på huskvarnaberget igår. Redan innan start var mössa, vantar och strumpor genomblöta och det snöblandade regnet höll i sig större delen av loppet. Men det är ju samma för alla så något gnäll blev det aldrig. För egen del gjorde jag förmodligen mitt bästa skidlopp någonsin. Hamnade på en 10e plats och ca 14 minuter efter Oskar som skidade hem det hela ganska enkelt. Alla tre i skidkompaniet hamnade top 10 så Holavedens teamchef är nöjd. För ca 2 år sedan gjorde jag mitt första träningspass ihop med Oskar, då sa han  ¨joina eller starta förevigt i led 5¨. Med dom orden fanns det ju inget alternativ så jag hängde med och frågan är om inte helgens lopp räcker till startled 2, vi får se. 
 
Kort om loppet. Uppgiften var solklar, 20st varv på en 2km rundbana skulle avvarkas. Med tanke på snöblandat regn och ganska tungt före så gick de tre första varven ganska långsamt. Jag hängde på tätklungan och i ena motlutet gick jag förbi Oskar för att känna lite på det. Men i takt med att spåren blev något mer lättåkta satte täten fart och jag hamnade i nån form av andraklunga. Låg och fiskörde upp till det 8-9e varvet bakom klungan men sen gick jag om och ökade tempot. Tyvärr så orkade ingen hänga på. Jag fick åka helt själv upp till varv 16 då klubbkompisen David kom ifatt. Hängde på ett varv men han hade fått upp farten rejält samtidigt som jag börjat tappa orken. De två sista varven kunde jag öka igen för att sedan glida i mål 14 minuter efter Oskar. 
 
 
Palles blick säger allt om hur känslan var strax innan start. Kallt, blött och eländigt… 
 
 
Trion längst fram som även knep pallplatserna. 
 
 
 En grön Björn Dählie mössa dagen till ära. Diagonalåkningen ser ju nästan bra ut, kan bero på att det var 3 sekunder efter start. 
 
 Tusen tack till Adam Sernheim för vätskelangning. Adam som själv skriver en del om triatlhon, spinning och löpning på www.tradfursten.se (kanonbild av syrran)
 
 
 Palle grillade Nr 3, Rasmus Ax under större delen av loppet. Tyvärr höll det inte hela vägen i mål.
 
 
 
 
David kom ifatt mig med 6km kvar och var hur glad som helst. Aldrig sett David trött eller så döljer han det bra. 
 
 
 varvning…
 
 

 
 
Såhär trött var Oskar med ett par varv kvar att åka. 
 
 
 
Det var en riktigt tung spurt med reservation för dålig ordvits
 
 
 
 
 

Återigen, stort tack till Adam för service utmed banan, David och Oskar för skidhjälp samt pappa för att jag fick låna bilen så jag hann upp till efteranmälan. Allt gott /

4 kommentarer

  1. Fina bilder, coola killar i "tungt" före, 3 topp 10 med "svensk" vallning… Bra kört allihopa!

  2. Vilken bra beskrivning av loppet, rolig läsning… Har aldrig sett en så "bra" bild på mig förut, brukar se ut som om jag precis ska nysa… Faktum är att känslan jag har i loppen speglas rätt bra av den bilden, kul…! /David

  3. Schysta bilder! Och starkt kört av er allihopa!

  4. Grymt kört Arvid! Riktigt imponerad!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

*

© 2024 Holaveden

Tema av Anders NorenUpp ↑