Matbloggar lite igen. Bara för att känna lukten. Hänsynslös enkelhet i köket som vanligt. Denna gång ska vi trolla lite med torsk. Torsken som man i somras kunde konstatera kommit tillbaka bra på västkusten. Fick några fina MMS fångstbilder på det. Man odlar även torsk i en ladugård i Skåne. Ett ämne jag kanske återkommer till framledes. Nu kör vi igång.

Vi behöver följande.

Torskfilé (500g)

Gul lök

Vitlök (2 klyftor)

Aubergine

Zucchini (1stor eller 2små)

Körsbärstomater

Gul paprika

Torkad timjan

Salt och peppar.

Crème fraiche

Dill och lite citronskal.

 

Sätt ugnen på 225 och smörj in en form med smör (använd aldrig något annat). Lägg i fisken och salta över den. Stek finhackad gul lök och vitlök i smör. Det blir mycket grönsaker i stekpannan så jag använde 2 stekpannor. När det stekt på ett tag cirka 2 minuter slängder du i resten av grönsakerna samt kryddorna. Krydda rejält som vanligt. Låt det steka på runt 5 minuter så det mjuknar lite. Sen lägger vi grönsakerna och löken i formen. Ställer in den i ugnen i cirka 21 minuter. Under tiden tar vi crème fraiche blandar i hackad dill, rivet citronskal samt salt och peppar. Där var såsen klar. När tiden är mogen så lyfter vi ur formen och strör hackad dill över. Som sallad tar vi en färdigpåse krispig salladsmix. Vi dricker ekologisk mjölk eller öl till.

Snabbt, smidigt och enkelt.