Älskade söndag. Släpp skidåkningen nu och njut av musik istället. Vi återkommer med allt ifrån rallarloppet imorgon och ev även tisdag.

 

Min e-post adress härstammar ifrån svunnen gymnasietid. Är allt för krånglig och försöker undvikas att användas helt och hållet. FB fungerar betydligt bättre för snabba meddelande. Dålig på att läsa mail och har väl egentligen ingen riktig nytta av den. Har den kvar mest av nostalgiska skäl och visa praktiska. Att inte minnas sin historia är ju som att inte leva sitt liv alls. Adressen lyder Racing_skiNoll2@… Det hela speglar sig på lite utav följande saker. Vid den här tiden när sprint skidåkningen var ny och svenska rullskidsåkare var likt idag världselit. Daniel Sjödin och Tobias Westman hade teamet Sprint Ski 0620. De första åren knäckte dom unga åkare som Björn Lind, Peter Larsson som kom att bli del i sveriges världsherrarvälde i sprint.

 

Avslutningen Noll2 spelar på rockgruppens KENTs dominans på den svenska musikscenen i början av förra deceniet. 2002 såg jag kalas turnén på folkets park i huskvarna. KENT, Thåström, Hellacopters och nysläppta Mando Diao. Fyra orkestrar som fyllde och skapade mina unga år. KENT hade under nittio talet ett ytterst avancerat koncept där man släppte ett album som tog kritiker och publik med storm. Sedan spelade man in samma album med omskrivna texter till engelska. Gav sig ut i europa och USA för att vinna ny mark. Man fyllde också alla singlar med genomtänka B-sidor så bland dom inbittna blev det att dels köpa albumet på två språk samt samtliga singlar. Efter ett genombrottsalbum (kent 1995) en succé uppföljare (verkligen 1996) och två dubbelspråkiga album (Isola & Hagnesta Hill) kunde man 2000 släppa samtliga B-sidor på ett eget album fortsätta vara etta i landet och turnera vidare. Man skulle nu ladda på rejält och totalt dominera den svenska musikscenen. Man började titta på Dire Straits Brothers in arms. Ett album som länge var världens mest sålda album. Man kunde ta vilken låt som helst ifrån albumet och det var en hit. Jocke Berg ville skriva ett album där dom som verkligen hatade kents nonschalanta och kaxiga attityd skulle erkänna att just den där låten hade något speciellt. Albumet blev Vapen & Ammunition och släpptes 2002. Vann 7 grammisar, 2 rockbjörnar och två p3 guld. Man gjorde 3 utsålda turnér på raken. Släppte den  4 november kom sista singeln FF med den ny skriva låten VinterNoll2.

 

För att visa sin dominans över dom andra av rikets orkestrar har man turné avslutningen på Stockholms stadion på nationaldagen 2003. Man inför dresscode och låter en publik på 34 500 personer klä sig i vit. Storhetsvansinne sa somliga musikhistoria är vad det blev. Här nedan låten Sverige. En låt som bär på väldigt observat och genomtänkt samhällskritik.

Efter en paus blev KENT bra på riktigt. Men det är en annan historia.