Torsdagskväll och jag avslutar kvällen vid skrivbordslampan. Ute faller snön med flingor stora som femkronor. Mina lätt diagonalömmande ljumskar hoppas på lite längre spår under helgens rallarlopp. Vinterns första skidmarathon, vinterns första skidtävling. Kommer bli fest. Ett skidmarathon slutar oftast som en lördagskväll som en polare uttryckte det.

 

”Hur lätt man än öppnar så avslutas det alltid med att man ragglar fram med dålig kroppshållning och bara tänker på snabbmat.”

 

Annars i verkligheten har det varit lite snack om de nya sedlarna som kommer var det lider. Rallarloppet blir ju högst troligt väldigt verkligt först på söndag. Just nu är det mest vilda fantasier i våra sinnen. Jag är otroligt facinerad av pengar för att återkoppla till meningen innan. Detta styrmedel, illusion, maktfaktor samt OK på våra samtida axlar. Det nya blir att vi får en 200kr sedel med Ingmar Bergman på. Med det vill jag också berätta att jag skaffat en regissörs stol. En sådan man kan fälla ihop och som har ett vitt tyg som ryggstöd. Ingmar Bergman satt mycket i en sådan i sina dagar. Kände in stämningen, döden, lusten och kanske välviljan. För bygdens skull var det tråkigt att konungarikets framgångsrikaste barnbokförfattare Elsa Beskow inte fick nyllet på en sedel. Elsas mans far var kyrkoherde i skärstad i slutet av 1800talet. Jo så det är sant det ja visst sa de. En mening jag inbillar mig man kan få höra vid kyrkkaffet. De runda borden med ljudet av tunt fint porslin som stötter mot varandra. Dag Hammarskjöld fick platsen på bankirernas sedel. Tusenlappen. Dag som var son till stadsministern Hjalmar föddes i det rosa huset ”Villa liljeholmen” som står utmed vätterstranden. Jo så det är sant det ja visst sa de. Min åsikt är väl den att sedelarna borde anpassats till det heliga konsumtionssamhället och getts valörer som 99kr eller 199kr. Det är ju ändå inget som kostar en ren hundralapp. Man har väl aldrig riktiga pengar idag förutom vid skattefria tjänster.

 

Oskar tjänar in kosing under förra årets Rallarlopp.

 

Nu till fysen. Vi tar dagens träning. Vi spolar över delen med att gå vilse bland tvättkorgar på IKEA. Det är mer mental träning. Huskvarnaberget lätt snöfall hård vind. Körde 100min lungnare skidåkning med fäste under skidorna. FOKUS under passet var att hitta ett lugn och jämt flyt i diagonalåkning. Tycker jag gjorde lite framsteg där faktiskt. Åkte med multisport Emil största delen av passet. Vi snackade barn och allmänt livsbestyr. Sista stunden åkte vi med min vapendragare på vägarna Qvarnström. Han kallas i min värld för Qvarnen. Han bara maler och maler på under rullskidspassen det är bara att försöka hålla rygg så gott man kan. Vi planerade stordåd och resor. Äventyr till trötthet. Efter 100min skidåkning avslutar vi i gympasalen 4 omgångar armhävningar start på minuten. 30,25,20,15. Inga pigga armar kvar här. Avsluta med varierad planka i 5min sen shampo och varmvatten.

 

I helgen hoppas jag vi får till lite rallarlopps special. Alla tre ska åka iallafall och Oskar är regerande champion. Loppets hemsida hittar ni här.