Fredag igen. Jag lyckades väl inte lura i någon att en sliskig och på dekis Elvis Presley skulle hjälpa någon en måndagsmorgon. Det är bara Arvid Nordkvist som gäller. Veckan har rasslat fram som ett lokomotiv. Något annat som går som på räls är äntligen skidorna.  Bra spår både i Hallby och Ikhp. Huskvarnaberget är ju min hemma arena och där har det funnits 500m enkel resa 1km allt som allt. Tycker du det låter kort skulle du varit med på 90talet. Duggregn 200m och rossaklister täckt med eklöv. Ni som minns vet vad jag ordar om. Skitsamma i helgen kommer det vara längre spår och friare tider.

 

En gyllene regel är en grundläggande etisk princip och återfinns i alla typer av religioner, filosofiska och etiska läror. Längdskidåkningens gyllene regel har myntats av Tony Pölder.

 

Träna inga pass mellan 45min och 2 timmar.

 

Antingen intervaller eller distans inget halvdant mellanmjölks tränande. Ordning och reda säger mannen som var först till Evertsberg under vasaloppet 1986 och vars skidbibel läses av 100 000 människor runt hela norden varje år. Han driver en längdbutik utanför Nässjö numera. Förr var han en fantastisk löpare med milen på 31 och 1.07 på halvmaraton.  För att sätta det i perspektiv så ur goggle minnet  kan jag komma på Dan Moberg  1.11 Erik Wickström 1.12 och Ulf Mattsson 1.10. Tony sprang även Lidingö på 1.46. Jag måste ha för mycket ledig tid. Måste skaffa mig ett husdjur. Ett russ. Nu ska jag ge er ett alternativ till den gamle regeln. Jag har aldrig gjort som alla andra och kommer aldrig att göra. Palmér säger.

 

Träna 100 minuter.

 

När livet ständigt är i vägen för dina göromål så hitta på lite egna vägar här och var. Kör man 100min så har man sparat 20min man kan göra saker som stretcha, lyssna på Pelle Lindgren eller köpa mackkaffe. Nu kör vi torsdagens pass.

 

Börja med 60min lugnt och socialisera lite med Emil Ekman, Magnus Edgren eller liknande. Sen plöjer man iväg.

4km tävlingsfart 1km lugnt.

3km fart 1km lugnt.

2km fart 1km lugnt.

1km fart 1km lugnt.

 

Slå på stort och krydda med 2x3o armhävningar i omklädningsrummet om du är ensam. Om inte gör det inte.

 

 

100 minuters principen kommer ta dig till platser du aldrig trodde du skulle få uppleva.