Jag gillar att baka bröd. Jävla hipster tänker nån. Men så är inte riktigt fallet även om jag både brygger öl ibland och har byggt både en och två singlespeed cyklar. Surdegen har jag i alla fall tillfälligt lämnat efter några tappra försök. Varför gillar jag då att baka bröd? Jo, förutom att det oftast blir gott eller åtminstone ätbart så gör det mig lugn. Att baka bröd kanske tar två timmar från start till att det ligger och svalnar och jag sitter beredd med smörpaketet. Men under dessa två timmar är det kanske bara 20 minuter i början och fem minuter här och där som kräver arbetsinsats. Där emellan blir det som en tvångspaus, ”egentid” som det brukar kallas nu. Tid för reflektion. Tid att göra dom där sakerna som man ”aldrig” har tid att göra. Tid att kanske rengöra domdär klisterskidorna som stått och låtit rödklistret rinna längst styrspåret, men som man ”aldrig” har tid att rengöra. Men jag är inte lat som bara slösat bort cirka 90 minuter på reflektion, för jag har ju producerat bröd!