Låt mig berätta om min träningsgrupp här i Göteborg. Det är inte bara Holaveden som hade en riktigt bra helg resultatmässigt. Vi kör kvalitetspass tillsammans varje tisdag, torsdag och lördag. Utöver det hänger vi gärna på gymet tillsammans på onsdagar och en och annan distansrunda blir det också. Sen får man inte glömma det heliga långpasset på söndagar kl 15, där hinner vi diskutera allt mellan himmel och jord under två timmar. Det är ett bra gäng, det går inte förneka.

Johan Rogestedt är tillbaka från Sydafrika och verkar likt många andra som varit där haft några riktigt fina träningsveckor. Denna vintern har han valt att skippa innesäsongen för att istället fokusera på att bygga upp den aeroba kapaciteten på längre distanser och på så sätt kunna ta ytterligare ett kliv på 1500 meter som är hans paradgren. Nu i helgen persade han på en mil nere i Holland då han sprang på 29:40. Tidigare var hans personbästa ca minuten långsammare, så visst har det gett resultat. Det finns många som är sugna på det svenska rekordet på 1500 meter och Johan är utan tvekan en av dom. 3:36:49 av Johnny Kroon från -86 bara måste ryka i år. Men vem tar det?

Meraf Batha i samma lopp putsade Meraf sitt svenska rekord på 10km landsväg till 31:09, och det innebar också Nordisk rekord. Hon är utan tvekan den bästa löparen jag har tränat med. Målet är att försöka ta rygg på henne i sommar om hon ska snygga till den där tiden ytterligare, men det kan bli hårt. Det är precis att jag klarar det på 3000m.

Suldan Hassan sprang mycket imponerande förra helgen i Sätra på 3000 meter då han drog till med 7:55 och är just nu tvåa i Sverigestatistiken, strax bakom Jonas Leandersson. Ett riktigt mäktigt lopp då Suldan avslutade andra halvan på 3:52, vilket skvallrar om att det förmodligen finns en nivå till. Det återstår att se vem som drar det längsta strået nästa helg när SM avgörs, men jag hoppas givetvis på Suldan. I söndags försvarade han de svenska färgerna i Nordenkampen och levererade även då en fin tid på 1500 meter och belönades med en biobiljett. Det blir en spännande säsong att följa!

Benjamin Åberg har tagit ett stort kliv i år och blivit stabil kring 1:51-1:52 på 800 meter, detta resulterade i att han fick göra landslagsdebut nu i helgen under Nordenkampen och lyckades återigen springa hem ett nytt personbästa och slutade 4a i loppet!

Samrawit Mengstaeb gjorde också hon landslagsdebut under Nordenkampen och sprang riktigt bra på 3000 meter. 9:22 räckte till en 3e plats i en landslagsmatch som Sverige vann både på herr och damsidan!

Mustafa Mohammed är tillbaka efter att ha spenderat ett par veckor nere i Etiopien med bland annat Mo Farah. I söndags sprang Musse Barcelona halvmaraton på 63:02, vilket är hans näst snabbaste halvamara någonsin! Under samma lopp sprang Napoleon Salomon in på nytt svenskt rekord, 61:17, kan va bra att ha koll på om det kommer på tal under fikarasten på jobbet. Det är häftigt att träna med Musse som har typ 25 års erfarenhet av elitlöpning, han är verkligen sista bossen!

Övrigt träningssällskap brukar florera oftare här på bloggen, så som pappa-Grahl, greven-Carlsson, korv-Olle, reseledar-Robert och tvåmeters-Cullin, men de förstnämnda tyckte jag var värda lite mer uppmärksamhet efter helgens framgångar. Det är en härlig mix av människor och framförallt är det väldigt trevliga kompisar. Jag är tacksam varje gång vi ses att jag får vara en del av gänget!

Tills vi hörs igen, enjoy the soft work.

/ örnen

Visst blir man glad av denna bilden?